Afbeelding

Trots pleit voor goedkope koopwoningen

Actueel 489 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De fractie van Trots Pijnacker-Nootdorp heeft afgelopen raadsvergadering tijdens de bespreking van het gemeentelijk woningbouwprogramma gepleit voor het bouwen van goedkope koopwoningen.

De gemeente heeft voor het woningbouwprogramma gemeente breed onderzoek laten doen naar de huidige status van de woningbouw en de toekomstige behoefte. Uit de onderzoeken kwam geen eenduidig beeld naar voren waar de specifieke behoeften zouden moeten liggen. Ook hebben wij vraagtekens bij de leeftijdsgrenzen in de onderzoeken. De leeftijdsgrens van jongeren werd in één onderzoek zelfs gesteld op 44 jaar. Dit zorgt ervoor dat er geen goed beeld ontstaat waar de specifieke behoefte zou liggen voor deze doelgroep, zo stelt Trots.

Rondgang makelaars
"Onze fractievoorzitter is dan ook zelf maar langs de makelaars gegaan om eens te polsen waar de behoeften voor de komende tijd liggen. En om specifiek te vragen waar de behoefte voor de jongeren liggen. De makelaars uit Pijnacker gaven duidelijk aan dat er een grote behoefte is aan koopwoningen tot de 150.000 euro. Deze woningen zijn zeer geschikt voor jongeren", zo laat men weten.

Instap voor jongeren
"Het aanbieden van goedkope koopwoningen zorgt voor een goede instap in de woningmarkt voor jongeren. In de huidige situatie zijn onze jongeren genoodzaakt om uit het dorp te verhuizen naar omliggende gemeenten voor betaalbare woningen. Dit vinden wij een slechte zaak. Wij willen graag de jongeren behouden in ons dorp. Onze fractie is dan ook teleurgesteld in het feit dat er geen steun was in de gemeenteraad voor onze motie", aldus de fractie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant