Afbeelding

Luca uit Nootdorp wint ontmoeting T. rex

Actueel 449 keer gelezen

Nootdorp - Stichting Het Zuid-Hollands Landschap was afgelopen september één van de deelnemers aan de Natuurfeestdag van Dunea in Meijendel. Hier introduceerde boswachter Maarten Laming het nieuwe spel "rad van natuur".

Kinderen konden door deelname 2 kaarten winnen voor een kennismaking met T. rex in Naturalis in Leiden, die de kaarten aangeboden heeft. Luca van Dort van 10 jaar uit Nootdorp is de winnaar geworden. Hij had de meeste vragen goed beantwoord.

Verrassing
Luca was blij verrast toen boswachter Maarten op dinsdag 8 november zijn klas betrad. Bij meester Sidney Verweij op de Jozefschool in Nootdorp kwam hij persoonlijk de 2 toegangskaarten overhandigen van Naturalis voor een bezoek aan T. rex. Voor de hele klas had hij (h)eerlijk vruchtensap meegenomen uit de boomgaarden van het Zuid-Hollands Landschap. Kinderen kregen de kans om vragen te stellen aan Maarten. 

Rad van Natuur
Om de natuurkennis te testen van kinderen en hun ouders heeft het Zuid-Hollands Landschap het spel "rad van natuur" ontwikkeld. Door een draai te geven aan het rad van natuur, bepaal je de categorie van de vraag. Deze vragen hebben betrekking op water, planten/bomen, vogels, of zoogdieren. Het spel is een leuke manier om in aanraking te komen met de natuur tijdens evenementen.

T. rex
Sinds eind augustus is Tyrannosaurus rex, 'Trix' thuis in Leiden. De koningin der dinosauriërs van ruim 12 meter lang, 6000 kilo botten, klauwen en tanden, kun je tot en met 5 juni 2017 bewonderen in de tentoonstelling T. rex in Town. De rest van het museum is tot eind 2018 gesloten wegens verbouwing.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant