Afbeelding

Ondernemers intens teleurgesteld in lokale politiek en gaan desnoods naar Raad van State

Actueel 2.660 keer gelezen

Pijnacker - Ze zijn absoluut niet tegen een tweede Lidl in Pijnacker, maar wel eentje buiten de dorpskern. Ze hopen dan ook dat de Provincie Zuid-Holland een streep zet door de plannen die vanavond werden bezegeld door een meerderheid van de gemeenteraad. Alleen Eerlijk Alternatief en de Partij voor de Dieren stemden tegen. Een aantal lokale ondernemers is bereid naar de Raad van State te gaan.

Lokale ondernemers verlieten na een hamerklap op de plannen woedend de raadszaal. "De gevolgen van deze beslissing zijn pas over twee jaar te zien, maar dan zitten deze raadsleden misschien al lang niet meer op het pluche", briest een ondernemer voor de deur van het gemeentekantoor. De lokale bakker is eveneens fel. "Ik ga door tot de Raad van State. Dit kost ons de kop, let maar op mijn woorden. Ik ben bereid dit tot aan het hoogste hof aan te vechten."

Vies spelletje
Een franchiser van een winkel in Ackershof vermoedt dat er een heel vies spelletje is gespeeld. "Toen de kapper en de sigarenboer het mes op de keel werden gezet en de bestemming 'detailhandel' van hun bedrijfspand werd afgehaald, werd bij Welkoop doodleuk alles teruggedraaid, zo blijkt nu." Hij doelt op het hardnekkig gerucht dat in 1996 de bestemming van Welkoop is gewijzigd in 'agrarische bestemming', maar in 2006 ineens de bestemming 'detailhandel' werd teruggezet op het pand. "Een smerig spelletje, zodat ze het pand voor een hogere prijs konden verkopen. Nu zijn wij de pineut door deze blunder!" 

Lidl heeft inmiddels een geldige vergunning om te bouwen op het huidig bouwvlak aan de Korteweg. Dat houdt in; op het fundament van de oude Welkoop. De Provincie heeft aangegeven dat het verschuiven van het bouwvlak in strijd is met de nieuwe verordening. Maar in beginsel is het vestigen van een supermarkt buiten het winkelhart sowieso in strijd met de visie van de Provincie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant