Foto: Jonathan de Bruin
Foto: Jonathan de Bruin

Uitzending over N470 op SBS6 gaat toch door

Actueel 7.320 keer gelezen

RECTIFICATIE Pijnacker - De afgelopen maanden heeft de redactie van het tv-programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland op SBS6, onderzoek gedaan naar de veiligheid van de Provincieweg N470 bij Delfgauw.

De programmamakers spraken onder andere met verkeersslachtoffers, betrokkenen en raadslid Manuela Bijl van Eerlijk Alternatief. Ook de redactie van Telstar Online was nauw betrokken bij de productie van de uitzending.

Een redactrice meldde eerder dat de televisiebazen het programma min of meer van de buis hebben gehaald en dat er banen op het spel zouden staan. "Dit is niet juist", zegt een medewerkster van het productiebedrijf. "Het programma scoort juist heel goed. Het is puur een programmering-dingetje rondom de kerst. Ook het verhaal dat er mensen worden ontslagen is pertinent niet juist", zo laat ze weten. "De uitzending van de N470 wordt komende dinsdag gewoon uitgezonden."

De Gevaarlijkste Wegen van Nederland is een programma over onveilige verkeerslocaties bij SBS6. André van der Toorn brengt een bezoek aan deze locaties, om deze onder te loep te nemen. Aan de hand van verhalen van omwonenden, videomateriaal en dashcams wordt duidelijk hoe onveilig deze daadwerkelijk zijn. Slachtoffers van ongevallen en bezorgde omwonenden kaarten de gevaren in hun buurt aan. André zoekt samen met hen en de gemeentes en instanties naar oplossingen om Nederland veiliger te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant