Afbeelding
KLIKO-GATE

Goede gesprekken over kliko-plan Delfgauw

Actueel 434 keer gelezen

Delfgauw - Maandag is de klankbordgroep voor het eerst bijeen geweest. De mensen van Omgekeerde Avalex hebben een plan gemaakt, dat afgelopen donderdag al met een deel van de kbg (klankbordgroep) is voor besproken, daarna zijn er wat details aan gepast.

Kern van het plan is dat de ondergrondse containers blijven en we geen kliko's krijgen. Dit voor de hele wijk, geen uitzonderingen. "De grote envelop die we de wethouder hebben overhandigd bevat verder een hoop gedetailleerde uitleg en berekeningen, waar de kbg ook al naar gekeken heeft. Denk aan welke containers welke bestemming moeten krijgen, communicatie-adviezen, kosten en opbrengsten. Voor zover dit bij ons bekend was natuurlijk. De wethouder was enorm onder de indruk van het werk dat verzet is en de eensgezindheid van de groep", zo laat men weten.

"De volgende stap is nu dat ons plan wordt door gerekend en vergeleken met het kliko-plan en de huidige situatie. Dit wordt gezamenlijk door de Gemeente, Avalex en omgekeerde Avalex gedaan. Verder gaan ook de communicatie-mensen van Avalex, gemeente en Omgekeerde Avalex met elkaar in overleg. Het succes van het bewonersplan staat en valt namelijk met een goede communicatie en die kan in onze ogen beter. Op 19 december komt de kbg dan weer bij elkaar en worden de resultaten besproken. Wij hebben er vertrouwen in dat we er samen uit gaan komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant