Afbeelding

Cultuurtrein rijdt weer

Regio 253 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp/Lansingerland - In basisschool De Wilgenhoek in Berkel heeft de Cultuurtrein een aantal basisscholen uit de twee gemeentes getraind in vijf leerlijnen die de Cultuurtrein biedt. De bestaande drie leerlijnen Beeldende Vorming, Literatuur en Dans zijn nu uitgebreid met Mediawijsheid en Theater.

De Cultuurtrein is de naam voor het programmaplan dat in opdracht van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp is geschreven door Bibliotheek Oostland en Kunstgebouw. De cultuurtrein is opgezet vanuit het idee om te werken aan verdieping en inbedding van cultuuronderwijs aan basisschoolleerlingen.

Dialooggestuurd
Niet alleen de leerkrachten van onder andere basisscholen Koning Beatrixschool, De Wilgenhoek, Pis X uit Berkel, De Vuurvogel en OBS De Groene Hoek uit Bergschenhoek, De Josephschool en De Tweemaster uit Pijnacker en Het Spectrum uit Delfgauw werden getraind, ook de cultuurinstellingen zelf werden getraind. In dialooggestuurde gespreksvoering zodat ze kunnen leren hoe je het beste een gesprek kunt aangaan om jouw cultuuractiviteit aan de man te brengen en op de kaart te zetten.

Mooie aanvulling
Meester Bert van De Wilgenhoek had zijn deuren wagenwijd opengezet voor de training van deze bijzondere manier om leerlingen te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. "Een mooie aanvulling op ons bestaande lesprogramma", zo beoordeelt hij het kant-en-klare lespakket dat elke basisschool na afloop meekreeg. Meer informatie vindt u op: www.cultuurtrein.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant