Afbeelding

Klapwijkers in de bres voor tunnel

Actueel 2.534 keer gelezen

Pijnacker - Fietsers en wandelaars die door de Klaproostunnel gaan, de verbinding tussen Klapwijk en Koningshof, hebben al lange tijd tegen verwaarloosde wanden moeten aankijken. Hele rijen met tegels zijn eraf en het geheel heeft geen gezellige uitstraling.

Een simpele oplossing zou zijn nieuwe aanvullende tegels plaatsen. Helaas deze blijken niet meer te koop te zijn. Wat nu? "De gemeente wil graag met belangstellende bewoners in contact komen. Zij krijgen de mogelijkheid om voorstellen te doen voor nieuwe en mooie tunnelwanden. Hier is een redelijk budget voor beschikbaar. De nieuwe aankleding moet bijdragen aan een nog veiliger en aantrekkelijke tunnel", vertelt Jos Arends van Bewonersvereniging Klapwijk.

Werkgroep
"Eerst willen we graag via de bewonersvereniging ideeën en suggesties verzamelen en vervolgens met een werkgroep aan de slag om de beste keus te realiseren. Die keuze bepaalt de werkgroep. De werkzaamheden zouden medio mei 2017 een aanvang moeten krijgen. Tot die tijd kunnen we de plannen verzamelen en de werkgroep samenstellen", laat hij weten.

Mogelijkheden
"Graag ontvangen wij van wijkbewoners suggesties voor het vernieuwen van de tunnelwanden. Te denken valt aan streetart (legale graffiti), fotocollages rondbepaalde thema's, Het Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp logo (krijgen we ook nog extra subsidie), sportafbeeldingen, afbeeldingen van de natuur in de wijk, een wall of fame, abstracte verbindingselementen etc. Ongetwijfeld weet u nog meer goede mogelijkheden. Het kan wel of niet worden uitgevoerd door lokale kunstenaars, kinderen of volwassenen", aldus Jos.

Reacties zijn welkom voor 6 december 2016 via secretaris@bvklapwijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant