Afbeelding

Partij voor de Dieren wil 'tiny houses' in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 935 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp moet mogelijkheden bieden voor de bouw van zogenaamde 'tiny houses'. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de bespreking van het gemeentelijke woningbouwprogramma.

Tiny houses zijn kleine, maar volwaardige woningen. Ze worden gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een tiny house heeft een wat kleiner woonoppervlak, is (deels) zelfvoorzienend en energieneutraal. Verder zijn de woningen van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd, functionerend als full-time bewoonde woning.

Bijzondere woonvorm
Met deze vorm van bewoning hebben mensen met een kleine beurs lage woonlasten en houden zij meer geld over voor levensonderhoud. Tegelijkertijd wordt de ecologische voetafdruk verkleind, omdat de woningen duurzaam zijn gebouwd. Zo vallen sociale en duurzame woningbouw samen.
De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren wil dat de gemeente de bouw van tiny houses stimuleert. De Partij heeft het college verzocht om één of meerdere gebieden aan te wijzen waar deze bijzondere woonvorm gestalte kan krijgen en eventuele obstakels hiervoor weg te nemen.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp: "Pijnacker-Nootdorp is bezig om te verduurzamen en om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Tiny houses sluiten naadloos aan bij deze ambitie'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant