De Boerenstal. Uniek gelegen met een echt dorps karakter. (Foto's: Marieke Zelisse)
De Boerenstal. Uniek gelegen met een echt dorps karakter. (Foto's: Marieke Zelisse)

Eetcafé 1837 opent prachtige boerenstal

Actueel 3.675 keer gelezen

ADVERTENTIE - Nootdorp is een prachtige ruimte voor feesten en partijen rijker. Eetcafé 1837 heeft de boerenstal naast het bekende eetcafé omgetoverd tot een sfeervolle plek voor diverse gelegenheden. Van een buffet, barbecue, brunch en high tea met familie of vrienden, tot huwelijken, borrels, recepties, vergaderingen en condoleances.

Kim Kleijweg is hartstikke trots op de nieuwe 'Boerenstal', zoals de ruimte heet: "Het is prachtig geworden. Helemaal naar onze wens. We hebben eigenlijk alles zelf bedacht. Het idee en de inrichting. De uitvoering heeft mijn man gedaan met de juiste vakmensen." Eind 2014 kocht Kim de hele boerderij in het hart van Nootdorp. De ruimte tijdelijk verhuren aan een ander bedrijf is om uiteenlopende redenen niet gelukt. Toen besloot Kim de stoute schoenen aan te trekken. "Ik speel natuurlijk al langer met het idee. Ik krijg regelmatig het verzoek van mensen of ze Eetcafé 1837 kunnen afhuren, maar dan moet ik bijna altijd nee verkopen. Ik wil onze vaste gasten niet teleurstellen. Nu kan ik aan alle vraag voldoen. Alles is mogelijk", vertelt Kim enthousiast.

Unieke ruimte
De Boerenstal is een prachtige ruimte in het hart van Nootdorp. Parkeergelegenheden alom en een ruim buitenterras voor mooie zomeravonden. Heel vroeger stonden echte koeien in de stal. Later is het omgedoopt tot woonhuis. De originele vorm van de ramen is behouden. "Het is ideaal voor grote gezelschappen. We kunnen de ruimte ook gemakkelijk omvormen en anders indelen. Het is maar net wat de gast wil." De Boerenstal heeft een eigen entree, een eigen terras, keuken en toilet. Een feestje met een dj of zanger is ook mogelijk, want pas om 01.00 uur moet de geluidsinstallatie uit. Naast gelegenheden voor grote gezelschappen, wil Kim de ruimte ook inzetten voor concepten van Eetcafé 1837. Denk bijvoorbeeld aan de wijn- en spijsavond. "We gaan ook starten met arrangementen, gebaseerd op twee of meerdere uren. Gasten kunnen kiezen uit diverse arrangementen, maar ook zelf een arrangement samenstellen."

Josper
Nieuw en uniek in de keuken van de Boerenstal is de zogenoemde Josper. De Josper is een houtskoolgrill die zijn oorsprong vindt in Barcelona. Van de Josper zijn er slechts 150 in Nederland. "Het is een hele grote grilloven op honderd procent houtskool. De temperatuur boven de grill kan wel oplopen tot vierhonderd graden. Het geeft je vlees, vis of groente een extra dimensie. Denk aan een op huid gebakken vis, een t-bone steak of graangevoerd rundvlees. De smaak is overweldigend! We gaan ook speciale Josperavonden organiseren in de Boerenstal."

Het eerste (geslaagde) feestje in de Boerenstal is al geweest. Het is vanaf vandaag mogelijk om te boeken. De eerste mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe ruimte is donderdag 24 november tijdens de tweede wijn- en spijsavond, het menu staat op de website. Het jaar afsluiten met een lunch, borrel of diner met collega's? Of zin in een gezellig kerstarrangement in het hart van Nootdorp? Wees er dan snel bij. Bel 015-3108383 of stuur een e-mail naar info@eetcafe1837.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant