Afbeelding

Gemeente bezorgt straks mogelijk reisdocumenten thuis of op het werk

Actueel 363 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op dit momenteel draait in een aantal gemeenten in Nederland een bijzondere proef. Gemeenten bezorgen reisdocumenten aan huis bij inwoners of desgewenst op het werk. Ideaal, maar voelt de gemeente Pijnacker-Nootdorp daar ook iets voor?

"Overweegt het college om de mogelijkheden van het thuis of op het werk bezorgen van reisdocumenten beschikbaar te stellen voor onze inwoners", zo vroeg de lokale fractie van Trots op Pijnacker-Nootdorp zich onlangs af. Het college reageerde schriftelijk:

"Op dit moment draaien landelijk een aantal pilots op dit gebied. Ook is recent is een wetsvoorstel ingediend om het bezorgen wettelijk mogelijk te maken. De gemeente Leidschendam-Voorburg is hier koploper in en bezorgt de documenten al standaard aan huis. Op dit moment is er intergemeentelijk contact om te onderzoeken of en hoe invoering in Pijnacker-Nootdorp haalbaar is. Hierbij zal het kostenverhaal worden meegenomen. Ons uitgangspunt is dat we streven naar een zo hoog mogelijk niveau van dienstverlening. Daarbij nemen we in overleg met de pilot gemeenten de klanttevredenheid van deze nieuwe dienst ook mee. De afgelopen jaren heeft de afdeling Publiekszaken al de mogelijkheid geboden om de aanvraag en de bezorging van de reisdocumenten voor burgers, die niet of moeilijker in staat zijn naar het gemeentehuis te komen, te verzorgen."

De termijn waarop dit eventueel ingevoerd kan gaan worden is afhankelijk van een aantal factoren. De verwachting is dat medio volgend jaar deze service eventueel aangeboden kan gaan worden voor onze inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant