SV Nootdorp klopt Feyenoord, ook RKDEO wint

Sport 690 keer gelezen

Nootdorp - Beide Nootdorpse voetbalclubs speelden een thuiswedstrijd. Sportclub Feyenoord was zaterdag te gast op sportpark 's-Gravenhout en RKDEO ontving Foreholte uit Voorhout.

SV Nootdorp kwam eerst op achterstand, de gasten uit Rotterdam kregen een makkelijke gegeven penalty die natuurlijk werd benut. Vlak na de theepauze maakte Nick Sleeking de gelijkmaker en met nog iets meer dan tien minuten op de klok scoorde Gillian Pieper, naar later bleek, de winnende treffer. SV Nootdorp verstevigde door deze overwinning de koppositie. Aanstaande zaterdag staat de bekerwedstrijd uit tegen Te Werve op het programma. Gaat SV Nootdorp voor "de dubbel"?

Voor de wedstrijd werd een flinke, groene rookbom afgestoken door de meegereisde supporters uit Rotterdam. Zie de video hieronder.

Drie punten
RKDEO mocht daags later aantreden tegen de nummer vier van de ranglijst Foreholte. Van de hogere klassering op de ranglijst van Foreholte was in de wedstrijd weinig te zien. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. In het eerste gedeelte kon RKDEO uitlopen naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Twan Greeve en Tommy Simonis. Vlak na de doelwisseling prikte Tommy Simonis de 3-0 binnen en leek RKDEO een zekere overwinning te gaan behalen. Foreholte rechtte de rug en kwam binnen enkele minuten terug tot 3-2. RKDEO leek van de schrik te zijn bekomen en met nog een kwartier op de klok maakte Luuk Goedbloed zijn tweede doelpunt van de middag, 4-2. In de 89e minuut bepaalde invaller Chris Nieuwpoort de eindstand op 5-2. Aanstaande zondag speelt RKDEO een oefenwedstrijd uit tegen dorpsgenoot Oliveo.