Afbeelding

Toeschouwers DSVP tevreden naar huis

Sport 430 keer gelezen

Pijnacker - Voor het eerst dit seizoen behaalde DSVP een klinkende overwinning. Want als je zelf 12e staat met 8 punten achterstand en je wint met 4-0 van de nr. 4, mag je wel spreken van een goede overwinning. Al vanaf het begin begonnen beide ploegen met een moordend tempo.

Na vijf minuten was één van de voorwaartsen van Excelsior R. de verdediging van DSVP te snel af, zodat Matthijs van Horssen aan de noodrem moest trekken om erger te voorkomen. De tolerante scheidsrechter gaf deze keer geen gele kaart. Het was Rowdi Nobbe die een eind maakte aan deze doelpuntloze fase, vanaf het middenveld kon hij opstomen en na deze rush zijn knal op het doel afvuren, de bal werd nog aangeraakt door de Excelsior keeper, maar de bal was te hard. De bal lande tegen het net in het doel. 1-0. Een fraaie opening. 

Excelsior R. was even van slag, het is normaal een ploeg die goed kan combineren maar daar kregen ze tegen DSVP geen kans voor. Gesterkt door het doelpunt ging DSVP meer in zichzelf geloven, ze vochten voor elke meter en bleef kort de tegenstander dekken. Hierdoor werd Excelsior genoodzaakt om de lange bal te spelen die constant een prooi was voor de verdediging van DSVP met Matthijs van Horssen aan het hoofd.

Rust 1-0
In de 11e minuut was het Rowdi Nobbe die de achterhoede van Excelsior R. weer eens te snel af was, hij kon alleen via een overtreding in het zestien meter gebied gestopt worden. Scheidsrechter Korbee wees gedecideerd naar de stip. Ado Murselovic had geen moeite om de strafschop te verzilveren. 2-0.

Wederom was het Rowdi Nobbe die via een verkeerde uittrap van keeper Mowlabaks de bal in bezit kreeg en via een schitterende lob de 3-0 aan tekende. Wat een dag, wat een wedstrijd, wat een strijd om de bal te willen winnen, heerlijk om te zien.

"De slagroom op de taart " kwam in de laatste speelminuut weer voor Rowdi Nobbe. Hij werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en de strafschop die daarop volgde werd door hemzelf genomen en betekende zijn "hatrick" 4-0. En werd met recht speler van de wedstrijd. Direct hierna floot de scheids voor het einde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant