Alfred Siersema is zes dagen per weken met een team van zeven personen een mooi product aan het maken.
Alfred Siersema is zes dagen per weken met een team van zeven personen een mooi product aan het maken.

Alfred Siersema van Keurslagerij Het Plein: "Het gaat heel lekker"

Algemeen 2.126 keer gelezen

ADVERTENTIE - De 48-jarige Alfred Siersema is sinds dertien jaar zelfstandig slager in winkelcentrum Parade in Nootdorp. Hij zit meer dan dertig jaar in het vak en was jaren lang in loondienst actief bij slagers in Pijnacker, waar hij ook woont met vrouw Willy en twee kinderen van rond de twintig, Mike en Mandy.

Toen Winkelcentrum Parade in Nootdorp van de grond kwam vond hij het tijd om als zelfstandig ondernemer het mooie slagersvak te gaan uitoefenen. Met een team van zeven personen zorgt hij zes dagen in de week voor een gevarieerd en veelzijdig topproduct. "Het gaat heel lekker", zegt hij.

Natuurlijk is er concurrentie van de nabije supermarkten maar je hebt ze ook nodig om mensen naar Parade te trekken, zegt Alfred. Wie echt op zoek is naar een heerlijk mals en goudeerlijk biefstukje of iets anders, kiest toch voor de keurslager die alles vers prepareert.

Het product van Keurslagerij Het Plein is perfect en goed voor prijzen. Het rundergehakt kreeg recent een tien en met de zelfgemaakte rookworst en grillworst won Alfred bij vakwedstrijden goud. Reden genoeg om dat eens zelf te gaan proeven dus bij de winkel op het Paradeplein 23 in Nootdorp.

Lekkere producten
Alfred komt niet uit een slagersfamilie. Zijn vader werkte in de grafische sector. "Als jonge jongen ging ik mee naar de slager en dan zag ik hoe alles 'op het blok' werd klaargemaakt. Het is gewoon prachtig om vanuit grove stukken vlees iets moois te maken. Ik ben op mijn vijftiende het vak gaan leren en het boeit me nog steeds. Lekkere producten maken en daarmee een schitterende vitrine inrichten, dat is de kick."

Hier spreekt een ware liefhebber die het vak altijd heeft gecombineerd met een lolletje en een perfecte werksfeer. Gezelligheid in de winkel hoort er bij. Bij Slagerij Vollebregt in Pijnacker, waar nu restaurant Brocante is, heerste jaren lang de humor.

Politiedienstfiets
De vorig jaar overleden ondernemer Kees van der Helm liet er een keer zijn BMW draaien zodat de wagen tijdens zijn bezoek aan de slager verder kon ontdooien. Een collega bediende Kees en intussen sloop Alfred weg om de auto te 'ontvreemden'. Hetzelfde grapje haalde hij uit met een politiedienstfiets die niet op slot stond. Die agent schrok ook.

"In Parade kun je dit geintje niet uithalen. Niemand zet zijn fiets niet op slot. Dan weet je zeker dat je hem definitief kwijt bent", zegt Alfred lachend die iedereen uitnodigt om eens een kijkje te nemen in zijn mooie winkel.

Keurslagerij Het Plein
Paradeplein 23
2632 GG Nootdorp
015 - 369 6002

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant