Foto:  in scène gezet.
Foto: in scène gezet.

Vrouw slaapt al weken op straat

Actueel 8.067 keer gelezen

Pijnacker - Een dertigjarige vrouw slaapt naar eigen zeggen al weken noodgedwongen op straat. De vrouw bivakkeert de laatste dagen in het plantsoen naast de bibliotheek in Pijnacker. In een slaapzak en een dikke jas brengt ze de nachten door.

Ze vindt dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar letterlijk in de kou laat staan, maar een woordvoerster van de gemeente spreekt dit tegen. Ze laat weten dat de vrouw verschillende oplossingen zijn aangeboden en dat een zogenoemde case-manager drukdoende is met haar situatie.

Omwonenden hebben zich inmiddels ontfermd over de vrouw en haar een slaapplek in een auto aangeboden. De politie heeft haar afgelopen weekend soep gebracht en zit ook behoorlijk met de kwestie in haar maag, zo blijkt. "Ik vind het niet kunnen dat er mensen in onze gemeente op straat leven", zo laat een agente zich ontvallen.

Toch rest de autoriteiten van Pijnacker-Nootdorp momenteel niet veel meer dan de vrouw doorverwijzen naar de daklozenopvang in Delft. "Vanuit daar kun je verder worden geholpen en kun je bijvoorbeeld een uitkering aanvragen."

De vrouw zelf is van mening dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar een woning moet aanbieden, aangezien ze tot voor kort woonachtig was bij familie in deze gemeente. Na een relationele ruzie raakte ze echter dakloos. "Ik ga gewoonweg niet tussen drugsverslaafden slapen", zo laat ze onze redactie weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant