Lekker handballen in de herfstvakantie.

Handbalselecties schieten tekort

Sport 230 keer gelezen

Naaldwijk -Tijdens het duel tegen Westlandia liet Dames 1 zich zaterdag 29 oktober van twee kanten zien. De eerste helft speelde het team van coach André de Waal een prima wedstrijd; het kwam goed mee met de thuisploeg.

Onder aanvoering van Aniek van de Coevering en Lilian Keijzer hield Oliveo  gelijke tred. Hoewel Oliveo in aanvallend opzicht niet voldoende profiteerde van de zwakke plekken in de Westlandse verdediging, lukte het toch geregeld het doel te vinden. In de dekking moest Oliveo vol aan de bak om het snelle, krachtige spel van Westlandia te weerstaan. Met een ruststand van 16-14 kon er nog van alles gebeuren.

De tweede helft werd Oliveo echter aan alle fronten voorbij gelopen; het stond binnen tien minuten 25-17. Oliveo bood geen tegenspel meer en liep tegen een fikse nederlaag aan van 41-28. Lilian Keijzer was met elf treffers de topscorer.

Handbalheren verliezen
Helmond - De herenselectie reisde met de Sponsorbus naar Swift in de wetenschap dat het een lastige wedstrijd zou worden. Dankzij het extra paar schoenen van Rijnse Onland hoefde  Chiel Rotscheid niet op de bank te blijven zitten en scoorde hij tweemaal. De eerste helft was spannend; met rust stond het 15-15, mede dankzij een paar goed geblokte aanvallen.

Coach Edwin Hofland gaf in de rust het advies goed naar de keeper te kijken en erin te geloven. In plaats daarvan steeg het geloof in de overwinning bij Swift en Oliveo verloor het. Ondanks de pogingen de keeper goed te steunen, liet Oliveo met 32-26 de punten in Brabant. Dennis van Bemmelen was met acht treffers het best op schot, gevolgd door broer Mike met zes. Aanvoerder Edwin Nooijen was goed voor drie treffers, evenals Sven de Kroon.

HS2 kwam zondag met de monsterzege van 27-50 terug uit Aalsmeer. HA1 won thuis van Volendam en DA1 staat bovenaan. Zaterdagavond  5 november spelen beide selecties weer in sporthal Het Nest.

Klutstoernooi
Midden in de herfstvakantie vermaakte de jeugd van Oliveo zich goed tijdens het Klutstoernooi. De Technische Activiteitencommissie had een prima toernooi opgezet met heuse 'klutsen' voor de sportiefste deelnemers. Het wedstrijdje jeugd tegen leiding is altijd een mooie afsluiting van een sportieve middag. Voor info www.oliveohandbal.nl.