Beelden: David Dilling
VIDEO

Oliveo speelt heftig potje voetbal

Sport 607 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week deed Oliveo goede zaken door de inhaalwedstrijd tegen KethelSpaland te winnen. Vandaag stond de wedstrijd tegen laagvlieger SEP op het programma. Traditioneel een lastige wedstrijd gezien de laatste paar jaren.

In de aanloop naar deze wedstrijd kreeg Oliveo een flinke domper te verduren. Steven Vloemans moest namelijk dinsdag geblesseerd de training verlaten. Met het heerlijke najaarszonnetje en een hoop publiek was er toch een hoop vertrouwen in een goede afloop.

Opstelling: Brian Ruijgrok. Leon Woutersen, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Wessel Kleij. Mark Milolaza, Lex Visser, Jeffrey Paanakker. Niels Bentvelzen, Tim Bijnsdorp, Robin Hoogland. Wissels: Frank van der Zwan, Max Kouwenhoven, Mike van de Pol.

Nadat de Pupil van de Week Dylano Flier (F1) het goede voorbeeld had gegeven, was het de beurt aan de spelers om wat te laten zien. Op de een of andere manier wilde het niet zo lukken de 1e helft. Met name de passing was onzuiver en hoe dichter bij het goal hoe onzuiverder het werd. Tel daarbij op dat ook de duels niet altijd werden gewonnen. Zodoende een rommelige 1e helft van Oliveo zijde. Tekenend voor het spelbeeld was dat de thuisploeg uit een standaardsituatie gevaarlijk werd. Een vrije trap werd door Hoogland snoeihard op de lat geschoten. SEP deed aardig mee, maar ook de Delftenaren konden geen gevaar stichten. En zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Trainer De Mooij was allerminst tevreden met het getoonde spel en bracht gelijk een wissel in. Van der Zwan kwam in de plaats van Bijnsdorp. Binnen 5 minuten kreeg de transfervrije spits het publiek aan het klappen. Eerst werd een goede combinatie met Milolaza koelbloedig afgerond. Niet veel later werd een snel genomen vrije trap keurig breed gelegd op de inkomende Bentvelzen. Diezelfde Bentvelzen gaf Oliveo daarna de ruime marge van 3 toen een steekbal van Hoogland over de keeper werd gelobd. SEP deed snel daarna iets terug toen een speler het 5 meter gebied een corner kon inkoppen. Datzelfde deed ook Bentvelzen, met een beetje hulp van een SEP verdediger, en noteerde zo zijn 3e doelpunt van de middag. Het slotakkoord was voor Woutersen. Een afgeslagen corner werd strak in de verre hoek geschoten. Woutersen verklaarde na afloop dat 9 van de 10 keer dit soort ballen over het vangnet geschoten worden. De uitzinnige vreugde was dus makkelijk te verklaren.

En zo wint Oliveo uiteindelijk eenvoudig door een goede 2e helft te spelen. Vanaf deze plaats willen wij namens Oliveo de 2 geblesseerde SEP spelers sterkte wensen met hun herstel. Al vroeg in de wedstrijd een gescheurde achillespees en later in 2e helft iemand met een gebroken sleutelbeen. Hopelijk voetballen zij beide snel! Volgende week een topper als Oliveo uit speelt bij Gr. W2 VAC.