Afbeelding

Oranje Fonds zoekt maatjes in Zuid-Holland

Actueel 329 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het Oranje Fonds is op zoek naar maatjes in Zuid-Holland. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, staan veel Zuid-Hollanders die een maatje nodig hebben op een wachtlijst. Het Oranje Fonds vindt dat daar snel verandering in moet komen en voert daarom vanaf 31 oktober twee weken lang campagne om nieuwe vrijwilligers te vinden. Iedereen die maatje wil worden kan zich aanmelden op www.ikwordmaatje.nl.

Er zijn in Zuid-Holland diverse organisaties die verschillende soorten maatjes zoeken. Bijvoorbeeld maatjes die mensen uit hun sociale isolement halen door samen een kopje koffie te drinken, een museum te bezoeken of te sporten. Maar er zijn ook maatjesprojecten die zoeken naar vrijwilligers die mensen Nederlands leren of die kwetsbare gezinnen ondersteunen.

Springen in de deuropening
Zo is Paul uit Capelle aan den IJssel het maatje van Kevin. Kevin heeft het Syndroom van Down. Paul: "Wat ik het mooiste vind aan maatje zijn, is dat hij nog net niet staat te springen in de deuropening als ik aan kom lopen. De waardering doet me heel erg goed." Kevin: "Mijn maatje en ik doen veel leuke dingen samen, zoals bowlen. Het is heel bijzonder om een maatje te hebben. Hij is iemand die me niet pest, maar me in mijn waarde laat."

'Onschatbare waarde'
Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 extra in voor de vele maatjes-, mentor- en coachprojecten in het land. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: "Een maatje is iemand die een enorm verschil maakt in het leven van een ander. We horen vaak van maatjes dat zij veel terugkrijgen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen: waardering, vriendschap. Dat maakt maatje zijn zo mooi, beiden ontvang je iets van onschatbare waarde. Op www.ikwordmaatje.nl is er voor iedereen een passend maatjesproject te vinden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant