Culinaire ontdekkingstocht in sfeervolle ambiance
Actueel 678 keer gelezenNootdorp - De eerste wijn- en spijsavond van Eetcafé 1837 was een succes. In een sfeervolle ambiance werd een keur aan mooie wijnen en smaakvol eten geserveerd.
Maar liefst 21 mensen waren op de culinaire ontdekkingstocht afgekomen. Nootdorpers Matthijs Tuijt en Ruben Knijnenburg droegen zorg voor de avond. Matthijs is kok bij Eetcafé 1837 en Ruben vinoloog. Samen stelden ze een viergangendiner samen met bijpassende wijnen. Hulp was er ook van Michelle de Jong, de vriendin van Ruben. Het tweetal heeft een webshop in wijnen: Weknow Vino.
Het diner was verrassend. Zo kreeg men een carpaccio van Hollandse tomaat, gegrilde gamba's, entrecote en een kaasplankje voorgeschoteld. Tussen de gangen door vertelde Ruben alles over de bijpassende wijn. De gerechten waren zo bereid dat de wijn nog beter tot z'n recht kwam. De gamba's in gerookte botersaus bijvoorbeeld, pasten perfect bij de vanille-botertoets van de Bordeaux Blanc van wijnhuis Chateau de Lavison.
Nog drie
Eetcafé 1837 heeft nog drie wijn- en spijsavonden op de planning staan. Het gaat om donderdag 24 november 2016, donderdag 26 januari 2017 en donderdag 9 maart 2017. Matthijs en Ruben beloven opnieuw te verrassen met nieuwe gerechten en wijnen. Reserveren? Stuur een e-mail naar info@eetcafe1837.nl of bel naar 015-310 8383.