Ruben Knijnenburg, Matthijs Tuijt en Michelle de Jong
Ruben Knijnenburg, Matthijs Tuijt en Michelle de Jong

Culinaire ontdekkingstocht in sfeervolle ambiance

Actueel 678 keer gelezen

Nootdorp - De eerste wijn- en spijsavond van Eetcafé 1837 was een succes. In een sfeervolle ambiance werd een keur aan mooie wijnen en smaakvol eten geserveerd.

Maar liefst 21 mensen waren op de culinaire ontdekkingstocht afgekomen. Nootdorpers Matthijs Tuijt en Ruben Knijnenburg droegen zorg voor de avond. Matthijs is kok bij Eetcafé 1837 en Ruben vinoloog. Samen stelden ze een viergangendiner samen met bijpassende wijnen. Hulp was er ook van Michelle de Jong, de vriendin van Ruben. Het tweetal heeft een webshop in wijnen: Weknow Vino.

Het diner was verrassend. Zo kreeg men een carpaccio van Hollandse tomaat, gegrilde gamba's, entrecote en een kaasplankje voorgeschoteld. Tussen de gangen door vertelde Ruben alles over de bijpassende wijn. De gerechten waren zo bereid dat de wijn nog beter tot z'n recht kwam. De gamba's in gerookte botersaus bijvoorbeeld, pasten perfect bij de vanille-botertoets van de Bordeaux Blanc van wijnhuis Chateau de Lavison.

Nog drie
Eetcafé 1837 heeft nog drie wijn- en spijsavonden op de planning staan. Het gaat om donderdag 24 november 2016, donderdag 26 januari 2017 en donderdag 9 maart 2017. Matthijs en Ruben beloven opnieuw te verrassen met nieuwe gerechten en wijnen. Reserveren? Stuur een e-mail naar info@eetcafe1837.nl of bel naar 015-310 8383.

Tussen de gangen door gaf Ruben uitleg over de wijnen.
Tussen de gangen door gaf Ruben uitleg over de wijnen.
Afbeelding
Vooraf werd een bonbon van geitenkaas, abrikoos en sesam geserveerd om de smaakpapillen op gang te brengen.
Een Bordeaux Rosé van Chateau de Lavison werd bij de carpaccio van Hollandse tomaat geserveerd.
Afbeelding
Carpaccio van Hollandse tomaat met bleekselderij, druiven geserveerd met vinaigrette van framboos en pecannoten.
Kaasplankje van blauwe kaas, gerijpte geitenkaas, roodkorstkaas en chutney van vijgen met muesli en notenbrood.
Afbeelding
Michelle de Jong en Ruben Knijnenburg hebben een eigen webshop: Weknow Vino.
Gegrilde entrecote met emulsie van bramen en pompoencrème.
Kok Matthijs Tuijt kreeg de nodige complimenten van de gasten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant