Afbeelding

Steeds meer commentaar op huurprijzen, geïnteresseerden Witte Huis haken af 

Actueel 1.305 keer gelezen

Pijnacker - Uit zeer betrouwbare bron heeft onze redactie vernomen dat zeer recent twee partijen serieus interesse hebben getoond in Het Witte Huis.

De gesprekken zijn vooralsnog spaak gelopen, omdat de eigenaar van het pand een enorme huurprijs vraagt. "Je moet bijna anderhalf miljoen omzetten om een beetje uit de kosten te komen", zo zegt een ingewijde tegenover onze redactie.

Onlangs werd horecabedrijf het Witte Huis op het Raadhuisplein failliet verklaard, omdat men onder andere de huur niet meer kon betalen. De discussie over torenhoge huurprijzen in het winkelcentrum is de laatste maanden steeds meer hoog aan het oplopen. Veel ondernemers kunnen maar met moeite de huur ophoesten. Gevreesd wordt dat meer ondernemers vertrekken.

Gemeenteraad
Inwoners van Pijnacker roepen op Social Media de hulp van de gemeente in, maar aangezien het om commerciële panden gaat, kan de gemeente niets betekenen. Of toch wel? Een andere bron meldt ons namelijk dat Het Witte Huis als geheel in de stille verkoop staat.

Wellicht biedt dat een mogelijkheid in de gemeenteraad? De gemeente investeert in een mooi beeldbepalend stuk vastgoed in het hart van Pijnacker. Men kan vervolgens een redelijke huurprijs vragen en geeft zodoende het winkelcentrum een impuls. Tevens kan het gebouw multifunctioneel worden ingezet voor allerhande culturele activiteiten en is er de mogelijkheid om een heus Pijnacker museumpje te openen. Welke partij zet de eerste stap? Het is vijf voor twaalf!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant