Afbeelding

Politie onderzoekt flyer Soldiers of Odin

Actueel 166 keer gelezen

Pijnacker - De recherche van Pijnacker-Nootdorp doet momenteel onderzoek naar een flyer die woensdagavond in Pijnacker Noord is verspreid. Het gaat om een pamflet van de zogenoemde Soldiers of Odin.

"Deze flyer is door ons veiliggesteld en wij onderzoeken of het verspreiden van deze flyer strafbaar is", zegt een woordvoerster van Politie Eenheid Den Haag.

De Soldiers of Odin zijn sinds 2015 actief in Finland, als reactie op de vluchtelingenstroom die het land binnen kwam. Inmiddels is de ideologie overgewaaid naar Nederland. De leden dragen zwarte jacks met een Viking op de rug die de nationale vlag over z'n mond heeft.

Koning der Goden
De groep is vernoemd naar Odin, in de Noorse mythologie de Koning der Goden. Het doel van de Soldiers, vooral mannen, is naar eigen zeggen het veilig houden van de straten. De leden van de groep organiseren burgerpatrouilles 'om de politie te helpen met toezicht'. Volgens de Soldiers of Odin kan de politie alle vluchtelingen niet aan. Maar de politie heeft in een aantal landen al gezegd dat ze niet op hulp van de groep zitten te wachten.

"De politie komt graag in contact met diegene die de flyers heeft verspreid of iemand die weet die deze flyers heeft verspreid. Ook is de politie benieuwd in welke omgeving van Pijnacker de flyers zijn verspreid", aldus de zegsvrouw van bureau Pijnacker-Nootdorp. Inwoners met informatie mogen bellen met 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant