Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Trots wil een nieuw onderzoek naar Ondernemersfonds

Actueel 90 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Aankomende donderdag zal er een besluit worden gemaakt over het Ondernemersfonds van Pijnacker-Nootdorp. In 2014 is er door de raad besloten om het fonds met twee jaar te verlengen. Deze verlenging van het fonds loopt dit jaar af.

Dit is aanleiding voor de raad om een nieuw besluit te nemen voor continuering van het fonds. Het bestuur van het Ondernemersfonds is gevraagd om een onafhankelijk, representatief en kwantitatief onderzoek in te stellen naar de resultaten en wensen van de ondernemers. De uitkomsten van het onderzoek geeft de raad een goede basis om een gewogen besluit te kunnen nemen.

Te weinig respons
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de respons op de enquête zeer laag is geweest. Het gaat om een respons van nog geen 9 procent. "Dit vinden wij als fractie te laag om een goed beeld te kunnen krijgen van wat er leeft onder de ondernemers. Wij willen dan ook als fractie voorstellen om een nieuw onderzoek te doen. Van te voren moet er een duidelijke afspraak worden gemaakt over de minimale hoogte van het responspercentage. Dan kan je als onderzoeksbureau hier ook beter naar toe werken. Wij begrijpen dat de ondernemers liever bezig willen zijn met het ondernemen. Echter vinden wij het belangrijk om van iedereen te horen wat zij van het fonds vinden", zegt Harald van Zielst, Fractievoorzitter Trots Pijnacker-Nootdorp.

Onafhankelijk onderzoek nodig
Een punt van aandacht is ook de onafhankelijkheid van het onderzoek. "Wij vinden het als fractie van belang om een onafhankelijke partij te kiezen bij het afnemen van een onderzoek. Er moet geen twijfel bestaan over het tot stand komen van de resultaten. Het is dan ook geen verstandige keuze geweest om Blaauwberg te kiezen als onderzoeksbureau. De voorzitter van het Ondernemersfonds erkent dit ook, maar heeft gekozen voor de expertise van het bureau", vervolgt Van Zielst.

Niet 5 jaar vastzetten
"Als fractie willen wij ons nu nog niet gaan binden aan het verlengen van het Ondernemersfonds voor een periode van 5 jaar. Momenteel zijn er nog te veel onduidelijkheden omtrent het resultaat en het draagvlak van het fonds. Het gaat hier om een fors budget van 1,75 miljoen. Laten wij ons niet in de voeten schieten door het nu al voor 5 jaar te gaan vastleggen. Het ondernemersfonds is destijds met grote moeite tot stand gekomen. Wij vinden het dan ook niet verstandig om nu het fonds helemaal stop te zetten. Wij pleiten dan ook voor een korte verlenging van 1 tot 2 jaar om de resultaten van het nieuwe onderzoek af te wachten. Na die periode kan er dan eventueel worden bijgestuurd. Dit doet ook recht aan het draagvlak die er moet zijn onder de ondernemers die allemaal automatisch financieel bijdragen aan het fonds", besluit hij.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant