Afbeelding

Reünie Rabobank zoekt nog mensen

Actueel 331 keer gelezen

Pijnacker – Vier (oud)Rabobankers zoeken nog mensen om naar de reünie te komen op zaterdag 5 november van 19.30 tot laat in De Viergang in Pijnacker. Heb jij voor de fusie van 1 januari 2008 gewerkt bij de Rabobank Nootdorp-Pijnacker of werkte je partner daar, dan ben je van welkom om je nog via reunierabobanknootdorppijna@gmail.com aan te melden. De bijdrage is maar 25 euro en daarvoor bouwen de organisatoren Ronald Lijster, Sandra van Marrewijk, Wilma van Adrichem en Dick van den Boogert een leuk feestje waar je niks tekort komt.

Hoe de reünie tot stand is gekomen vertelt Ronald Lijster (net gepensioneerd): "Het gesprek begon in De Guyter, daar vierde ik mijn afscheidsfeest, ik was sinds 1976 in dienst bij de Rabobank. Wat me weer opviel is dat het altijd gezellig is als we elkaar weer zien, je hoeft het gesprek niet te beginnen, het gaat gewoon verder waar we gebleven zijn. Dat wilden we weer en besloten het nu eens niet meer uit te stellen en we gingen voortvarend aan de slag."

Mensen zoeken
Oud-collega Dick van den Boogert is verhuisd naar Voorthuizen dus werd van de vergaderingen letterlijk en figuurlijk een heisessie gemaakt door vele dagen bij elkaar te komen in de wonderschone natuur waar Dick nu door omgeven is. Daar werden de eerste 350 namen verzameld en met hulp van de dames Nel Helder en Anita de Beun werd de lijst steeds groter. Facebook bracht uitkomst om mensen op te snorren en de uitvoering kon beginnen.

Feest in de Viergang
"Ja, we wilden eerst traditiegetrouw naar Van Ouds 't Raadhuys, maar de achterkamer wordt niet meer gebruikt, dus togen we naar Dré Remmerswaal, die voelt zich als klant eigenlijk ook collega", lacht Sandra die aangeeft veel zin te hebben in het weerzien met iedereen van de afdelingen Cliëntenservice, Cliëntenadvies, Bedrijven, Huis & Hypotheekadvies, Financieel Advies en de ondersteunende afdelingen zoals ze destijds heetten. Ook oud-directeur Jan Vincenten zal aanwezig zijn, aan hem de eer om het openingswoord te doen. Hij neemt de aanwezigen heel kort even mee door de jaren heen waarin collegialiteit en een zeer gedreven personeelsvereniging zorgden voor een sterkte band die nog steeds aanwezig. Terwijl er toch veel veranderd is.

Aanschuiven
"De bank ging schuiven met mensen, en mensen gingen de afgelopen decennia steeds meer schuiven met hun bank. Dat is de realiteit, we hebben ontzettend veel zin om iedereen weer te zien en te spreken. Hopelijk schuiven er nog veel meer mensen aan", aldus Ronald Lijster. Tijdens het interview werd al duidelijk dat er vele herinneringen opgehaald gaan worden; herinneringen aan het 'jonassen' van collega's, een mislukte striptease, de bankkleding, het reisbureau, de reuring tijdens de algemene ledenvergaderingen, de klompen in de gang, de mondige klanten, de talloze reorganisaties, de legendarische feesten georganiseerd door personeelsvereniging Los Rabos en nog veel meer. Meld je aan en wees op tijd! Fotograaf Ben Oudshoorn zou heel graag een groepsfoto maken. Aanmelden via: reunierabobanknootdorppijna@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant