Nick en Simon (2008) in de grote feesttent in Pijnacker. Foto: Martijn Mastenbroek
Nick en Simon (2008) in de grote feesttent in Pijnacker. Foto: Martijn Mastenbroek

Stem op jouw lokale Top 40!

Actueel 170 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wie zijn de populairste artiesten die ooit in Pijnacker-Nootdorp hebben opgetreden? Bij de ene zal Golden Earring genoemd worden, voor een ander Gerard Joling en voor de ouderen zou dit best wel eens de maandag overleden Eddy Christiani kunnen zijn.

Jongeren kunnen hier heel anders over denken en zullen eerder de naam Mr.Polska noemen. Dit zijn slechts vier markante namen die in Pijnacker-Nootdorp hebben opgetreden. Zo'n 159 bekende zangers/zangeressen en bands hebben hun kunsten vertoond binnen onze gemeentegrenzen. 

Top 40 op de radio
Men kan via deze poll kiezen uit een lijst met 159 artiesten, zeer uiteenlopend van stijl. De lezer kan dan, zoals in een poll, zijn favoriet kiezen. Vervolgens worden hieruit de 40 meest gekozen verwerkt in de Lokale Top 40. Die wordt op de radio uitgezonden in het programma Dossier Mastenbroek op maandag 21 november tussen 18.00 en 20.00 uur op Lansingerland FM. Hier wordt ook het verhaal achter het optreden verteld.

Veel bekende artiesten hebben de tentfeesten van de Oranjevereniging aangedaan, waaronder ook Waylon, Kensington en Di-rect, met een paar duizend bezoekers als getuige. 

Het idee
De stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp kwam met het idee hiervan een inventarisatie te maken en gaat -om er een uniek evenement van te maken- samenwerking aan met Telstar/Eendracht, Telstar Online, Dossier Mastenbroek en myfavoritesong.nl,de nieuwe website van Marcel 'Bizarro' Mulhuyzen. Laatstgenoemde is evenals Marco Filippo (Guyter en Wintertent), Jan Wenteler (seniorenmiddag) en Kees Hogervorst (Oranjetent) verantwoordelijk voor ruim 100 optredens van die lijst.

Los Vast
Er is overigens niet alleen op de Sportlaan en in de Stationsstraat veel te beluisteren geweest; in 1983 maakte het toen razend populaire NCRV-radioprogramma Los Vast met presentator Jan Rietman in de veilinghal een live-uitzending, waar o.a. een nog jonge Frank Boeijen optrad. 

Hoewel het een lange lijst is, zal deze niet volledig zijn. De voorwaarde is dat zo'n artiest een Top 40-notering heeft en/of op grote festivals gespeeld heeft en ook bekend is van radio & tv. BN-ers die hun bekendheid te danken hebben buiten de muziek, zoals DJ Dennis van der Geest, worden niet opgenomen in de lijst evenals kindervoorstellingen.

Stemmen maar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant