Nynke en Hanneke zijn inmiddels bekende gezichten in de gemeente.
Nynke en Hanneke zijn inmiddels bekende gezichten in de gemeente.

"Wij doen gewoon ons werk, maar horen vaak: ó, wat fijn dat jullie er zijn!"

Algemeen 216 keer gelezen

ADVERTENTIE - De wijkverpleegkundige hebben sinds 1 januari 2015 de belangrijke taak om de mensen zo lang mogelijk thuis te helpen. Ze kijken samen met de cliënt naar wat er nodig is om langer thuis te kunnen wonen. De wijkverpleegkundige coördineert de zorg rondom de cliënt. Ook stemt hij of zij af met andere hulpverleners.

Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijk werker. Hierdoor vormt hij of zij de schakel tussen het sociale en medische domein. Pieter van Foreest beschikt over een enthousiast team van wijkverpleegkundigen die breed inzetbaar is en daadkrachtig en doelgericht te werk gaat, met de wensen en mogelijkheden van de cliënt als uitgangspunt.

Hanneke van den Bos en Nynke van der Knaap zijn bekende gezichten in Pijnacker-Nootdorp. Hanneke was tot voor kort werkzaam in Delfgauw en Nynke is het vaste gezicht in Pijnacker Noord. De dames komen oorspronkelijk uit het Westland en dat heeft een voordeel: "De mensen zijn hier precies hetzelfde. Veel inwoners hebben een tuinbouw achtergrond en dat klikt", zegt Nynke.

Tijdschema
Hanneke en Nynke zijn met hun collega's flexibel inzetbaar. "Je bepaalt zelf je eigen tijdschema en kunt zo de zorg optimaal over de dag verdelen", vertelt Nynke. Hun werkzaamheden zijn heel divers: "Van wondverzorging en medicijnen toedienen tot persoonlijke verzorging. Wij doen gewoon ons werk, maar horen vaak: ó, wat fijn dat jullie er zijn", zegt ze bescheiden.

Steunkousen
De wijkverpleegkundigen hebben inmiddels een behoorlijk netwerk en dat biedt voordelen: "Wij hebben korte lijntjes met lokale huisartsen en fysiotherapeuten en ergotherapeuten zitten bijvoorbeeld onder één dak. Dat is makkelijk schakelen en zodoende deel je ook snel informatie." De dames zetten ook in op zelfredzaamheid. "Ik heb bijvoorbeeld onlangs iemand geleerd om zelf steunkousen aan te trekken. Dat werd heel positief ervaren en gaf deze cliënt een heel goed gevoel. In tijden van decentralisatie moet je soms creatief zijn en tijd en inzet zo optimaal mogelijk benutten", zegt Nynke.

Contact
Pieter van Foreest werkt met vaste vertrouwde gezichten in de wijk. "Elke wijkverpleegkundige heeft echt zijn of haar eigen wijk. Zo leer je de mensen ook echt kennen", zegt Hanneke. Soms is zorg langdurig, maar het kan ook van korte duur zijn, als iemand bijvoorbeeld uit het ziekenhuis komt en tijdelijk moet worden ondersteund en verzorgd. Er kan direct een beroep worden gedaan op de diensten van de wijkverpleegkundigen. Neem voor informatie contact op met Pieter van Foreest.

Pieter van Foreest
Telefoon:  015-515 5000
E-mail: contact@pietervanforeest.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant