Junior Lara Klompé in de uitbraak tegen Nieuwegein (foto: Mieke van Veen)

Handbaldames strijdend ten onder

Sport 205 keer gelezen

Pijnacker - Dames 1 van Oliveo Handbal verloor zaterdag 15 oktober ook de derde wedstrijd. De ploeg ging weliswaar strijdend ten onder tegen het bezoekende Amsterdamse Westside, dat nog ongeslagen is in de tweede divisie. Het is duidelijk wennen aan het hoge niveau.

Het team van coach André de Waal hield de eerste twintig minuten gelijke tred en Shanna Némethy profiteerde van de ontstane ruimte aan de cirkel. In de dekking moesten alle zeilen bijgezet worden wat de nodige energie kostte. Nadat Westside zich liet terugzakken naar een 6:0-dekking was de angel uit de Pijnackerse aanval en liep Westside via 10-10 uit naar 10-15. Oliveo profiteerde goed van fouten van Westside en met de ruststand van 12-15 gloorde er voldoende hoop.

De tweede helft gaf Westside in een hoog speltempo Oliveo nauwelijks de kans om het eigen aanvallende spel te spelen. Oliveo herstelde zich de laatste tien minuten; de ruime voorsprong van 16-25 werd teruggebracht naar een eindstand van 22-28. Aniek van de Coevering en Shanna Némethy waren beiden met vier treffers het meest succesvol. Daarnaast onderscheidde junior Lara Klompé zich andermaal met twee treffers; ook tegen Nieuwegein was ze een week eerder succesvol geweest.

Handbalheren onder de maat
Het jonge Heren 1 dat zaterdag in sporthal Het Nest de derde wedstrijd speelde in de tweede divisie onderschatte tegenstander Heerle waarvan het vorig seizoen ruim gewonnen had. Coach Edwin Hofland miste 'de bezieling' bij deze wedstrijd; Oliveo liet zich nu de kaas van het brood eten.

Het duurde aan beide kanten lang voordat er doelpunten vielen; aan de ene kant dankzij het goede keeperswerk, maar aan de andere kant door een slechte afronding in de aanval. Hoewel Oliveo nog wel kansen kreeg, nam Heerle met de eindstand van 24-28 de punten mee naar Brabant.

Einde eerste helft veld
Na de herfstvakantie begint het zaalseizoen. E1 werd zaterdag onder leiding van coach Nicole van Boles 'herfstkampioen' op het veld na de ruime overwinning op Gemini uit Zoetermeer. Heren 1, het vriendenteam bestaande uit routiniers, staat na de eerste helft veld ongeslagen bovenaan, evenals HC1. Deze veldcompetitie wordt na Pasen hervat. Meer via www.oliveohandbal.nl.