Afbeelding

Ook maatregelen bij Oliveo, SV Nootdorp en RKDEO wachten onderzoek af

Sport 67 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp -  "We hebben besloten alle keepertrainingen naar grasvelden te verplaatsen", zo laat een woordvoerder van Oliveo aan Telstar Online weten. Eerder vandaag werd bekend dat ook DSVP maatregelen neemt na berichtgeving over mogelijk kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden.

"En we adviseren keepers zich tijdens wedstrijden goed te kleden met een lange broek, lange mouwen en handschoenen. Dit omdat keepers vanwege het veelvuldige contact met het kunstgras als risicogroep worden gezien", zo meldt de club. "Een tweede maatregel, die we per week bekijken, is om de wedstrijden van de E en de F categorie zo veel mogelijk op gras te laten spelen. Dat zal gezien de planning niet altijd lukken, maar we streven er wel naar. Voor morgen (zaterdag 8-10) is dat met uitzondering van één wedstrijd gelukt. Ook voor trainingen onderzoeken we de mogelijkheden."

RKDEO en SV Nootdorp
Bij SV Nootdorp worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen. De club houdt zich aan de richtlijnen van de KNVB, zo laat een woordvoerder weten. "Er wordt gewoon gespeeld op kunstgras. Als uit nader onderzoek blijkt dat er iets aan de hand is, dan gaan we zorgen voor een alternatief", aldus een zegsman. Ook bij RKDEO in Nootdorp worden geen aanvullende maatregelen genomen, zo meldt een woordvoerder. "Wij wachten het onderzoek af en houden ons ook aan de verklaring van de KNVB", zo laat men weten.

Om de tafel
"Maandag zitten we met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties rond de tafel om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen", zo laten de Nootdorpse clubs weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant