Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Gedoe over hoogte bouw Rabobank-locatie

Actueel 122 keer gelezen

Pijnacker - Eind november wordt een nieuwe visie gepresenteerd om het centrum van Pijnacker een stevige impuls te geven. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over onder meer de hoogte van de bouwlaag van nieuwbouw op de Rabobank-locatie.

Op de voormalige banklocatie moet een appartementencomplex verrijzen met daaronder zo'n 1500 vierkante meter commerciële ruimte. Bewoners van de Stationsstraat en het Emmapark zien een derde bouwlaag helemaal niet zitten en krijgen daarin flink bijval van de lokale politiek. Wethouder Jaap van Staalduine wil de woon- en leefkwaliteit best borgen in bouwafspraken, maar zegt dat het schrappen van een derde woonlaag mogelijk planschade oplevert en feitelijk geen optie is. Een aantal lokale fracties vindt dat ze tussentijds zelfs moeten kunnen ingrijpen als iets ze niet bevalt.

Verkeerd signaal
"Als er iets gaat gebeuren waar wij het niet mee eens zijn, willen wij het recht hebben om voor of tegen te stemmen", zei CDA-man Bob van der Deijl. Hanneke van de Gevel gaf aan dat ze het gebouw niet hoger wil hebben dan de huidige hoogte van het pand. "Voor ons is het uitgangspunt twee lagen", liet de VVD bij monde van Edo Haitsma weten. Er werd in een amendment gevraagd om niet hoger te gaan dan twee bouwlagen. D66'er Peter Hennevanger reageerde furieus: "Dit geeft een verkeerd signaal af aan ondernemers die wij nota bene zelf gevraagd hebben om bouw te realiseren." Gemeentebelangen wil ook absoluut geen derde bouwlaag, zo meldde Ina Mantjes. Het amendement (wijziging op een wetsontwerp) voor geen derde bouwlaag kreeg een ruime meerderheid in de gemeenteraad. "Dit verdriet mij", aldus de wethouder.

Horeca en Diamant
Over de komst van meer horeca op het plein zei de wethouder verder: "We zijn bezig de flexibiliteit te verhogen en willen verzoeken niet direct onmogelijk maken" "Maar het woon- en leefklimaat mag ook daar niet worden aangetast". De plannen van het CDA omtrent de Diamant vindt hij verder een mooi voorstel. Het CDA wil het pand aanpassen en een vierkante vorm geven. Trots op Pijnacker-Nootdorp gaf daarnaast aan dat de partij jongeren wil huisvesten op de bovenste etage van de Diamant. "Maar alleen eigen inwoners", zo herhaalde de rechtse politicus meermaals.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant