Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Ondanks protest groen licht voor plan Hofland

Actueel 111 keer gelezen

Pijnacker - Een meerderheid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft gestemd vóór de plannen om in het oude Hofland aan de Oranjelaan een zestigtal woningen gereed te maken voor de huisvesting van statushouders en starters. Er wordt zo'n twee miljoen euro vrijgemaakt voor het project.

Bewonersvereniging Koningshof tekende vandaag nog bezwaar aan, omdat men van mening is dat de plannen te snel worden doorgevoerd en dat er amper mogelijkheid is geweest voor inspraak door burgers. Een aantal bezorgde burgers zat vanavond op de publieke tribune. Waar aanwezigen zich precies zorgen over maken werd niet duidelijk, omdat niemand mocht inspreken. Wel gaf burgemeester Francisca Ravestein de lokale raadsfracties nog wat ruimte om standpunten toe te lichten. Op enig moment ontstond er wat rumoer op de tribune toen een toehoorder 'boooeee' riep. De burgemeester maande deze man snel tot stilte.

Statushouders
De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de afgelopen periode al 160 statushouders huisvesting aangeboden. De komende maanden moeten er nog zo'n 62 statushouders worden geplaatst. De gemeente heeft opdracht vanuit Het Rijk om dit zo snel mogelijk door te regelen, omdat anders een boete volgt die op kan lopen tot 4,5 miljoen euro. De gemeente heeft daarom een plan gepresenteerd waarin onder andere het leegstaande Hofland en het jeugdhonk naast het Baken worden ingezet om het huisvestingsprobleem op te lossen. Er is overigens nog geen officiële overeenkomst met pandeigenaar Pieter van Foreest. "Als dát rond is, dan gaan wij verder met omwonenden in gesprek", aldus Ravestein.

Image and video hosting by TinyPic

De publieke tribune zat bomvol, ook voor de discussie over de invulling van Pijnacker Centrum en met name de Rabobank-locatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant