Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Burgemeester: "Een laffe daad"

Actueel 71 keer gelezen

Pijnacker - De overval op een 89-jarige dame en de mishandeling van een 69-jarige man vannacht aan het Emmapark in Pijnacker heeft bewoners van het appartementencomplex diep geschokt. Ook omwonenden zijn erg aangeslagen.

De 69-jarige man werd rond middernacht door een jonge donker getinte man hard op zijn hoofd geslagen in het portiek. Enige uren later werd een 89-jarige bewoonster van het complex in haar huis overvallen en ruim een half uur met een mes bedreigd, mogelijk door dezelfde dader.

Vreselijk
"Het zijn allebei heel vriendelijke mensen", weet een bewoner van het Emmapark. "Het slachtoffer loopt altijd nog even met zijn hond een rondje. Ik hoorde even na twaalf uur een hoop consternatie en zag dat zijn hoofd bloedde. Zijn vrouw was ook helemaal overstuur", zegt een andere bewoner. "En dan die oude dame. Het is echt vreselijk wat haar is overkomen. Gelukkig heeft ze hele lieve kinderen die haar nu bijstaan." Een andere bewoner van het complex reageert emotioneel op het incident: "Je moet dat soort gasten door hun knieschijven schieten", zegt hij aangedaan.

Burgemeester
Ook de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp is erg geschrokken van het nieuws. In een verklaring laat Francisca Ravestein weten: "Afschuwelijk wat deze mensen is overkomen, wat een laffe daad. Ik ben er ook erg van geschrokken en leef met ze mee." De burgemeester gaat, wanneer dat op prijs wordt gesteld, persoonlijk langs bij de slachtoffers, zegt woordvoerster Eva van der Bruggen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp desgevraagd.

Onderzoek
De politie en recherche zijn een grootschalig onderzoek gestart en op zoek naar iedereen die ook maar iets heeft gezien dat belangrijk kan zijn voor het onderzoek. Misschien staat de dader wel op camerabeelden van winkeliers of particulieren? Bel alle informatie door naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant