Foto: archief
Foto: archief

Nootdorper (27) verdacht van brute overval op bejaarde man in Breda

Actueel 90 keer gelezen

Breda/Nootdorp - De politie heeft vier mannen opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een woningoverval op een bejaarde man, vorige maand in Breda. Het gaat om drie mannen uit Zoetermeer van 17, 24 en 26 jaar en een medeverdachte (27) uit Nootdorp. Dat meldt Omroep Brabant.

De brute overval gebeurde op dinsdagmiddag 9 augustus. Twee van de verdachten deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf en belden rond halfvijf aan bij de man. In de woning werd de man bedreigd met een mes en werd hij gedwongen zijn bankpas af te geven.

Dikke man
Een getuige meldde bij de politie dat hij twee verdachte mannen had zien wegrijden in twee auto's. Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar daders. Er werd een Burgernetbericht verstuurd met het verzoek om in de omgeving uit te kijken naar het gevluchte tweetal. Volgens de tipgever zou het gaan om een lange man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een dikke Aziatisch uitziende man.

Bureau Brabant
Kort na de overval bleek dat er gepind was met de pas van het slachtoffer. Deze pintransactie is gefilmd en de beelden zijn getoond bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Door de uitzending van die beelden kwamen er verschillende tips binnen. Onder andere door die tips kon het team achter de identiteit van vier verdachten komen. De woningen van de verdachten zijn doorzocht waarbij spullen gevonden zijn die te maken hebben met de overval.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant