Afbeelding

Oliveo boekt magere overwinning op puntloos VCS

Sport 70 keer gelezen

Pijnacker - Midweeks was het nog onzeker of Oliveo in het weekend zou aantreden tegen VCS. De Haagse opponent had wat achterstallige betalingen waardoor de KNVB dreigde om het duel uit te stellen. Zo snel als de problemen verschenen, verdwenen ze ook weer. Een mislukte automatische incasso bleek de veroorzaker van de onrust. Er werd zondag om 14:30 dus gewoon afgetrapt aan de Dedemsvaartweg in Den Haag.

Op een ouderwets grasveld begonnen VCS en Oliveo aan een open duel. Oliveo had meer balbezit, VCS probeerde middels counters bij het vijandelijke doel te komen. Ondanks een klein overwicht van Oliveo kreeg VCS na 20 minuten de grootste kans tot dan toe. De rechtermiddenvelder kon na een dekkingsfout alleen op doelman Ruigrok af. Oog in oog met de Oliveo doelman faalde de Haagse middenvelder jammerlijk. Hierna was het vooral Oliveo dat de klok sloeg met nog voor rust de beloning voor het harde werken. Spit Tim Bijnsdorp waande zich kortstondig in een schiettent en bij de vierde poging van Oliveo was het raak, 0-1. Hoewel de wedstrijd een redelijk open karakter had was het spel van beiden kanten niet om over naar huis te schrijven, de stand veranderde niet tot aan de rust.

Na de pauze een onveranderd spelbeeld. Oliveo had voornamelijk balbezit en VCS beperkte zich tot tegenaanvallen. Dat deed de thuisploeg echter wel nog gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. Twee maal kwamen de zebra's goed weg bij een poging van de thuisploeg. Uiteindelijk brak het verzet van VCS definitief nadat het zoveelste cadeautje aan het adres van Oliveo wel werd uitgepakt. Niels Bentvelzen was ditmaal de executeur en passeerde de doelman alvorens de 0-2 aan te tekenen. Oliveo had nog minstens twee doelpunten extra moeten maken tegen de Hagenezen, echter stond het vizier niet op scherp. Met de regelmatige overwinning nestelt Oliveo zich in de top drie en moet het alleen ODB en Graaf Willem 2 VAC voor zich dulden.

Opstelling Oliveo: Ruigrok, Leon Woutersen, Brouwer, Van Wichen, Mitchel Paanakker (Luuk Woutersen), Milolaza, Visser, Jeffrey Paanakker, Bentvelzen, Bijnsdorp, Kleij (Hoogland).