Dromenvangers Anita en Judith. Foto: Martijn Mastenbroek
Dromenvangers Anita en Judith. Foto: Martijn Mastenbroek

Dromenvangers helpen vluchtelingen op Lesbos

Actueel 393 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Donderdag vertrekt een team vrijwilligers van De Dromenvangers naar Lesbos om daar te gaan helpen in een vluchtelingendorp in Kara Tepe. Op het Griekse eiland bevinden zich nog steeds duizenden vluchtelingen.

Onder anderen Judith van Gaalen uit Nootdorp en Anita van der Voort uit Zoetermeer staan in de startblokken om voornamelijk vluchtelingenkinderen op Lesbos te gaan helpen. "In oktober 2015 voelde ik voor het eerst de onrust in mijn lijf. Ik zag al die beelden in de media en dacht: ik ga er naartoe!", vertelt Anita. "Deze kinderen hebben vaak hele boze dromen meegemaakt. Wij gaan deze dromen vangen en zorgen voor licht, liefde en rust, vandaar De Dromenvangers."

Steentje bijdragen
Via de hulporganisatie Because We Carry reist Anita deze week voor de tweede keer naar Lesbos. Voor Judith is het de eerste keer: "Ik wil mijn steentje bijdragen. Je hoort allemaal verhalen over gelukszoekers, maar dat is gewoon bullshit. Als ik volgende week één kind kan laten lachen, dan is het mij deze reis waard geweest. In Nederland hebben we het hartstikke goed joh. Ik ben blij dat ik deze mensen kan helpen." Anita bemoeit zich bewust niet met de hele politieke discussie, maar laat zich wel ontvallen: "Als politici eens een weekje met een ons mee zouden gaan, dan zouden ze een stuk meer inlevingsvermogen krijgen."

Knuffels en ontbijtjes
Het gezelschap landt donderdag niet met lege handen op het eiland. Maar liefst 7000 euro is er de afgelopen maanden opgehaald. "Daarvan kunnen lekkere ontbijtjes worden gekocht", zegt Anita. Het geld is bij elkaar gebracht door onder meer taartenworkshops, massages en de verkoop van een heus kookboekje. "Van wolwinkel Pera en Pasha uit Pijnacker hebben we daarnaast heel veel wol gekregen, zodat de vrouwen daar lekkere warme truien kunnen breien voor de winterperiode." Het team neemt ook nog zo'n 150 knuffels mee voor de kinderen in het vluchtelingendorp. De Dromenvangers kunnen nog steeds financiële hulp gebruiken. Kijk voor donatiemogelijkheden op dedromenvangers.com.


Aanstaande maandag 3 oktober omstreeks 18.00 uur vertelt Judith van Gaalen in Dossier Mastenbroek live vanaf Lesbos over de laatste stand van zaken in het vluchtelingendorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant