Beelden: David Dilling
VIDEO

Seizoensopening levert volle buit op voor OLIVEO

Sport 52 keer gelezen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. OLIVEO is in het seizoen 2016-2017 ingedeeld in de derde klasse C waarin het uit de tweede klasse gedegradeerde GSC ESDO de eerste opponent bleek.

De mannen van trainer Martin de Mooij konden dus gelijk aan de bak tegen deze ploeg die door de kenners wordt ingeschat als belangrijke titelkandidaat. ESDO maakte de classificering van titelpretendent vooral de eerste dertig minuten waar. Toen de Haagse storm was gaan liggen pakte de thuisploeg meer en meer het initiatief. Een evenwichtig duel met kansen voor beide teams eindigde uiteindelijk nipt in het voordeel van de Pijnackenaren. Het werd 2-1 op sportpark de Groene Wijdte in een leuk duel.

Haagse storm
ESDO schoot uit de startblokken na het eerste fluitsignaal. Wanneer OLIVEO de bal in het bezit had werd er direct op elke plek met een zeer hoge intensiteit druk gezet. Dit resulteerde in een flink overwicht voor de bezoekers. Hoewel de druk op het doel van keeper Brian Ruigrok toenam, waren er weinig grote kansen te noteren voor de bezoekers. De bal rolde enkele keren gevaarlijk door het doelgebied. Ook mocht er twee keer van dichtbij aangelegd worden maar steeds was er wel een Pijnackers been dat in de weg lag of stond. Wonder boven wonder (waarbij doelman Ruigrok bij vlagen zeer nuttig was) wist ESDO geen doelpunt te maken in het eerste halfuur waarna OLIVEO weer op adem kon komen. Het felle spel van de bezoekers eiste zijn tol en ESDO moest de Pijnackenaren wat meer ruimte toestaan.

Kansen
Kansen voor de thuisploeg werden vooral veroorzaakt door slordigheden in de ESDO defensie. De grootste presenteerde zich vlak voor rust toen Wessel Kleij mocht aanleggen voor een strafschop na een handsbal. De keeper van ESDO ranselde de bal echter uit de hoek waardoor het 0-0 bleef. Wie dacht dat het daarmee gedaan was in het eerste bedrijf kwam bedrogen uit. ESDO mocht nog vanaf ongeveer acht meter voor het doel aanleggen voor een indirecte vrije trap nadat Ruigrok de bal te lang had vastgehouden in het doelgebied. De vrije trap die volgde, raakte twee keer de lat. Ook deze kans ging verloren waardoor het 0-0 bleef tot de rust.

Na rust kwam OLIVEO beter uit de startblokken waarbij de grootste kansen nu ook voor de blauw-witten waren en flink wat ijzerwerk werd geraakt. De ingevallen Robin Hoogland raakte rond de 60e minuut de lat met een afstandsschot. Hierna raakte Niels Bentvelzen eerst nog de buitenkant van de paal waarna hij even later alsnog voor de 1-0 zorgde. Van grote afstand tilde hij de bal over de keeper heen. Vijf minuten later besliste diezelfde Bentvelzen het duel. Op luttele meters van het doel kreeg hij de bal in de voeten gespeeld door een Haagse verdediger. Bentvelzen twijfelt geen moment en prikt de bal langs de lijnwachters waardoor de 2-0 een feit is. Ondanks de onsportieve 2-1 van ESDO – waarbij wordt nagelaten om de bal over de lijn te spelen voor een blessure behandeling – komt de overwinning van OLIVEO niet meer in gevaar. Met de eerste drie punten op zak reist OLIVEO volgende week af naar het Haagse voor een duel van ODB dat in het eerste duel met 1-5 te sterk was voor SEP.

Opstelling OLIVEO: Ruigrok, Woutersen, Brouwer, Van Hagen, Mitchel Paanakker, Milolaza, Jeffrey Paanakker, Van Eeden (Hoogland), Bentvelzen (Vloemans), Bijnsdorp, Kleij.