De jaarmarkt wordt niet meer gehouden, maar er zijn veel nieuwe activiteiten voor in de plaats gekomen.
De jaarmarkt wordt niet meer gehouden, maar er zijn veel nieuwe activiteiten voor in de plaats gekomen.

Geen jaarmarkt meer bij Ipse de Bruggen

Actueel 127 keer gelezen

Nootdorp - Bewoners van Ipse de Bruggen zijn volgens ingewijden erg verdrietig over het nieuws dat de traditionele jaarmarkt is geschrapt. Het was elke zomer een uitgelezen moment voor cliënten om andere inwoners van Nootdorp te ontmoeten.

Een woordvoerder van de zorginstelling laat weten de beslissing eveneens te betreuren, maar zegt dat het een weloverwogen besluit is geweest. "De jaarmarkt werd gefinancierd met geld dat feitelijk was bedoeld voor cliëntenzorg", zo zegt hij. "Alhoewel het maar een klein bedrag per cliënt betrof, is het gewoon niet toegestaan."

Verbinding
Ipse de Bruggen vindt het nog steeds belangrijk dat er verbinding wordt gezocht met omwonenden en de regio. "Maar dan op een andere manier, bijvoorbeeld met activiteiten zoals de Taptoe in Delft. Het lijkt ons leuk om cliënten daar bij te betrekken", zegt hij.

Grootschaliger
Overigens is het aantal activiteiten op het terrein zelf voor cliënten grootschaliger geworden. Van voetbal en fitness tot bewegen op muziek en paardrijden. "Dit jaar gaat een grote groep cliënten naar het concert van de Jostiband in de Ziggodome. Dat is best bijzonder", besluit de woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant