Afbeelding

Publicatie tracébesluit A16 Rotterdam

Regio 102 keer gelezen

Regio - Op donderdag 25 augustus 2016 wordt het Tracébesluit voor de A16 Rotterdam gepubliceerd. De nieuwe 11 kilometer snelweg verbindt de A16 vanaf het Terbregseplein met de A13 net ten noorden van Overschie.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): "De aanleg van deze nieuwe snelweg is goed voor de doorstroming van het verkeer in dit economisch belangrijke gebied en goed voor de leefbaarheid in de regio. Met de publicatie van het Tracébesluit zetten we weer een belangrijke stap richting de aanleg van de weg."

Betere bereikbaarheid en leefbaarheid
De A16 Rotterdam leidt tot een vlottere verkeersdoorstroming op de A13 en A20 en een betere bereikbaarheid van het centrum van Rotterdam, gemeente Lansingerland en het noordelijk deel  van de Rotterdamse regio. De nieuwe weg zorgt ook voor meer rust op lokale wegen in woonwijken en een betere leefbaarheid voor omwonenden bij de A13 Overschie en de A20 tussen het Terbregseplein en Kleinpolderplein.

Optimale inpassing
Uitgangspunt voor het Tracébesluit is het Ontwerptracébesluit van september 2015 en de afspraken over de inpassing en geluidsmaatregelen die de Minister met de regiopartners heeft gemaakt. De inpassing van de nieuwe weg is nog verder verbeterd door o.a. verlaging van het viaduct over Randstadrail en HSL, verlaging van de tunnel door het Lage Bergse Bos en verlegging van de zuidelijke tunnelmond. Door deze laatste aanpassing blijft het open profiel van de Rotte in stand en is de tunnelmond verder uit het zicht van omwonenden.

Inzage en beroepsprocedure
Het Tracébesluit A16 Rotterdam ligt vanaf donderdag 25 augustus 2016 gedurende zes weken tot en met donderdag 6 oktober 2016 ter inzage op de volgende locaties:

Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6, Den Haag

Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Boompjes 200, Rotterdam

Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag

Gemeentehuis Rotterdam, Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40, Rotterdam

Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, Bergschenhoek

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Maasboulevard 123, Rotterdam

Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32, Delft.

Alle Tracébesluit documenten zijn ook gepubliceerd op www.platformparticipatie.nl. Op deze site staat ook informatie over de beroepsprocedure. Belanghebbenden kunnen tot en met donderdag 6 oktober 2016 beroep instellen tegen het Tracébesluit door een beroepschrift in te dienen.

Informatiebijeenkomsten
Naar aanleiding van het Tracébesluit organiseert Rijkswaterstaat drie informatiebijeenkomsten voor omwonenden en andere belangstellenden:

Donderdag 1 september 2016:     

Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, Bergschenhoek

Maandag 5 september 2016:

Open Hof Ommoord, Hesseplaats 441, Rotterdam

Woensdag 7 september 2016:     

Conferentiecentrum Lommerrijk, Straatweg 99, Rotterdam

De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 uur tot 21.00 uur en zijn op basis van vrije inloop. Dat houdt in dat u op elk moment kunt binnenlopen. Bezoekers krijgen daar informatie over het Tracébesluit, de beroepsprocedure en de voorbereiding en aanleg van de A16 Rotterdam.

Meer informatie
Meer informatie over het project A16 Rotterdam is te vinden op www.a16rotterdam.nl

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant