VIDEO

OLIVEO wint eerste bekerduel

Sport 123 keer gelezen

Pijnacker - Na een korte voorbereiding met wisselende resultaten stond zondag het eerste officiële duel van het seizoen op de planning voor de Pijnackenaren.

Met een 2-1 overwinning op HVV, een 5-0 nederlaag tegen RKDEO en een 7-0 overwinning op Blankenburg is het voor trainer De Mooij nog gissen waar zijn (licht gehavende) ploeg op dit moment staat. De drie bekerwedstrijden moeten licht in de duisternis brengen, waarvan HWD de eerste sparringpartner was. Dit team dat uitkomt in de vierde klasse zondag werd met een 4-0 nederlaag teruggestuurd naar Rotterdam. OLIVEO kwam geen moment in de knel tegen de aanvallend ingestelde bezoekers. Via Jeffrey Paanakker, Niels Bentvelzen en Dewie van Wichen werd de score opgevoerd in Pijnacker.

Opstelling OLIVEO: Ruigrok, Luuk Woutersen, Brouwer, Van Hagen, Leon Woutersen, Milolaza (Van Wichen), Jeffrey Paanakker, Den Hoed, Klijn, Kleij (Mitchel Paanakker), Bentvelzen (Van Ruijven).

Na twee kleine mogelijkheden voor de bezoekers nam de thuisploeg het heft in handen. Niels Bentvelzen was de eerste die het vijandige doel onder vuur nam. Zijn inzet kon de doelman van HWD niet verontrusten en werd gekeerd. Even later was het wel raak voor diezelfde Bentvelzen. Een prachtige steekpass van Joey den Hoed werd op waarde geschat door Joey Klijn. Hij zag Bentvelzen in kansrijke positie en legde breed. Minuten later was ook de 2-0 al een feit. Jeffrey Paanakker draaide de bal ineens op doel uit een vrije trap. De doelman van de bezoekers werd verrast en zag de bal in de verre hoek ploffen. Doordat HWD hierna trachtte druk te zetten en op zoek ging naar de aansluitingstreffer maar OLIVEO hier gemakkelijk onderuit voetbalde, stapelde de mogelijkheden voor de Pijnackenaren zich op. Aangever Klijn mocht het voor rust ook nog zelf proberen. Hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Slotakkoord voor de eerste helft kwam van Bentvelzen die zijn geluk van buiten het zestienmetergebied beproefde maar helaas de binnenkant van de paal op zijn weg naar glorie vond.

Na rust schakelde OLIVEO nog een versnelling hoger en moest HWD vooral de verdedigende stellingen innemen. Het duurde wel even voordat er uitbreiding van de marge kwam. Eerste kopte Wessel Kleij nog in kansrijke positie over. Rond de 50e minuut was Jeffrey Paanakker efficiënter. Hij maakte zijn tweede van de dag uit een voorzet van Van Hagen. Nadat zowel Paanakker als Klijn nog enkele grote kansen kregen op uitbreiding van de marge en ook Brouwer uit een vrije trap nipt over schoot, leek het duel op een 3-0 eindstand af te stevenen. Van Wichen dacht hier anders over en gleed vlak voor tijd de 4-0 nog binnen na goede voorzet vanaf de rechterflank.

Twee mooie volgende tests volgen aanstaande week voor de zebra's. OLIVEO speelt a.s. dinsdag om 19:30 THUIS tegen TOGB 2 en niet UIT bij TOGB. Op zondag volgt er een uitduel bij Meeuwenplaat om 14:00. Dit team won eerder al van Vitesse Delft en TOGB 2 en lijkt dus een serieuze tegenstander.