DSVP doelman Bénard (1) plukt de bal uit de lucht voordat Van Adrichem (2) erbij kan. Foto: Jan Wenteler

OLIVEO geeft DSVP stof tot nadenken in oefenduel

Sport 107 keer gelezen

Op zaterdag 6 augustus speelden DSVP en OLIVEO in een vriendschappelijk duel om 'de titel van Pijnacker'. De jaarlijkse burenstrijd was dit jaar voor beide ploegen het eerste duel van het nog prille seizoen. Dit in combinatie met de vroege speeldatum zorgde ervoor dat de twee ploegen nog niet bepaald op volle oorlogssterkte waren. Toch ontspon zich een vermakelijk duel met veel doelpunten op sportpark de Groene Wijdte waarbij OLIVEO op het DSVP terrein een prima uitslag neerzette.

Om vijf uur werd de bal aan het rollen gebracht en zagen de supporters van beide ploegen een aarzelend begin van twee kanten. OLIVEO zocht naar een effectieve strijdwijze tegen de, voor amateurploegen onbekende, 5-3-2 opstelling van de thuisploeg en DSVP probeerde het wel maar kon nog geen vuist maken in de beginfase. Enkele slordigheden in de opbouwfase van OLIVEO leverde de thuisploeg nog de grootste mogelijkheden op. Tweemaal werd een foutieve inspeelpass van een OLIVEO verdediger niet op waarde geschat door de aanvallers van DSVP waarbij OLIVEO-doelman Brian Ruigrok zijn doel goed verkleinde.

Na ongeveer een kwartier kreeg de equipe van trainer De Mooij meer grip op DSVP en dit resulteerde ook direct in mogelijkheden en doelpunten. Het eerste doelpunt werd gemaakt door linksback Mitchel Paanakker. Deze rondde een mooie aanval dito af met een streep die binnenkant paal binnen sloeg. Nog voor rust drukte de zebra's het overwicht af in een extra doelpunt. Na goed werk van rechtsbuiten Van Ruijven kon nieuwkomer Frank Van der Zwan na wat frommelwerk de 2-0 tegen de touwen schieten. Hierna verzuimden Robin Hoogland en Ludo van Adrichem de score nog verder op te laten lopen door net naast en over te schieten waardoor er met een 0-2 tussenstand werd gerust.

Image and video hosting by TinyPic

Beiden ploegen wisselde veelvuldig tijdens de rust en dit kwam vooral het spel van de thuisploeg ten goede. OILVEO werd na rust tijdelijk teruggedrongen en wederom leidde enkele slordigheden de grootste kansen voor DSVP in. Eerst kon keeper Ruigrok nog redding brengen nadat een buitenspeler van DSVP alleen op de doelman af kwam, maar even later moest hij toch capituleren. Een OLIVEO-pass van achteruit belandde in de voeten bij Jim Jense die niet nadacht en afdrukte waardoor DSVP terug was in de wedstrijd. Het kleine overwicht van DSVP leverde verder geen goals op.

Als een kopie van de eerste helft pakte OLIVEO hierna weer de regie. Kantelpunt was het doelpunt van Mark Milolaza. Hij beslechtte een duel met een verdediger en de keeper in zijn voordeel door met links de 1-3 binnen te lobben over beide verdedigers heen. Het verzet van DSVP brak definitief en de effectieve aanvalslinie van de zebra's maakten er nog twee. De 1-4 van invaller Niels Bentvelzen was van grote schoonheid (prachtige lob) en slotakkoord was voor Jeffrey Paanakker die op maat werd bediend door Van der Zwan.

Na het eindsignaal bleef het nog lang gezellig naast de DSVP kantine. OLIVEO speelt donderdag bij RKDEO tegen HVV (20:00) en op zondag bij RKDEO tegen RKDEO (13:00) in het kader van een voorbereidingstoernooi georganiseerd door de Nootdorpse club.

Opstelling OLIVEO: Ruigrok, Van Adrichem (Woutersen), Brouwer, Van Oort (Jansen), Mitchell Paanakker, Milolaza, Jeffrey Paanakker, Vloemans (Roos), Van Ruijven, Van der Zwan (Schreur), Hoogland (Bentvelzen).