Het verkeer op de Klapwijkseweg en Vlielandseweg heeft voorrang. Foto: Martijn Mastenbroek
Het verkeer op de Klapwijkseweg en Vlielandseweg heeft voorrang. Foto: Martijn Mastenbroek

Nieuwe situatie Pijnackerse Poort: haaientanden voor dorpsverkeer

Actueel 91 keer gelezen

Pijnacker - De Pijnackerse Poort krijgt steeds meer vorm. Ook de toekomstige verkeerssituatie wordt voor veel inwoners nu duidelijk.

Zo moet het verkeer komende vanaf de Oostlaan voorrang geven aan verkeer op de Klapwijkseweg en de Vlielandseweg. Dit blijkt voor veel automobilisten even wennen en zorgt ook voor enige discussie. In hoeverre zorgt dit straks voor een goede doorstroom vanuit het dorp? De berg verkeer komt immers voornamelijk uit het dorp tijdens de spits.

Schets
Projectontwikkelaar KWS bevestigt tegenover onze redactie dat de verkeerssituatie inderdaad ook in de toekomst op deze manier wordt gehandhaafd. "Met de huidige situatie kunnen mensen alvast wennen", zo laat KWS weten. Telstar Online kreeg onderstaande schets als exclusieve preview van de toekomstige situatie. De ontsluiting naar woonwijk AckersWoude is ook ingetekend.

Er komen overigens nog wel verkeerslichten (VRI= Verkeersregel installatie). Deze reageren naar behoefte (op rood of groen). Als er veel aanbod is vanuit het centrum en minder vanuit Zoetermeer, zullen de verkeerslichten daar op anticiperen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant