Afbeelding

Artikel 1 Grondwet krijgt prominente plek in Zuid-Holland

Regio 82 keer gelezen

Regio - Het verharde klimaat in de samenleving zorgt er steeds vaker voor dat mensen zich onprettig voelen en zich soms zelfs gediscrimineerd voelen.

Gelukkig vindt overgrote meerderheid van de mensen dit onacceptabel en daarnaast beschermt artikel 1 van onze Grondwet iedere persoon in Nederland tegen discriminatie op welke grond dan ook. Om artikel 1 nog meer onder de aandacht van de Zuid-Hollandse inwoners te brengen heeft Provinciale Staten een voorstel van GroenLinks aangenomen om artikel 1 van de Grondwet op een prominente plek weer te geven.
 
Vrijwel alle partijen stemde in met het voorstel van GroenLinks. GroenLinks Zuid-Holland fractievoorzitter Huri Sahin: "We zijn erg blij dat bijna alle partijen dit symbolische gebaar naar de inwoners van Zuid-Holland willen maken. Discriminatie is absoluut onaanvaardbaar en het is goed dat dit belangrijke Grondwetsartikel op een prominente provinciale plek wordt afgebeeld. Vlakbij de Tweede Kamer is al een 'Grondwetbank', er wordt nu gekeken of een dergelijke plek ook ergens rondom het provinciehuis vervaardigd kan worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant