Afbeelding

Gemeentegeld inpakken in cadeaupapier

Actueel 77 keer gelezen

De lokale politieke oppositiepartij Eerlijk Alternatief heeft vanavond traditiegetrouw bij de bespreking van de Kadernota een cadeautje met een knipoog aan de burgemeester en de wethouders uitgedeeld.

Een ludiek gebaar om ervoor te zorgen dat de boodschap die de fractie van Eerlijk Alternatief het college wil meegeven goed blijft hangen. Dit jaar koos fractievoorzitter Hanneke van de Gevel voor vier rollen inpakpapier en een houder met een rolletje plakband maar zonder een pakje erin.

"Ja, er is dit jaar geld over, veel zelfs, maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen gaan leunen. Dat geld moet terecht komen bij die mensen en organisaties in de gemeente die al jaren de broekriem aanhalen. Er is veel bezuinigd op sport en cultuur en de armoede in onze gemeente is stijgende. Ook heeft de gemeente hoge schulden. Wij willen met de rollen inpakpapier het college de boodschap meegeven dat de financiële meevallers daar terecht moeten komen waar het geld het hardste nodig is, bij de meest kwetsbare groepen. Ze mogen dus zelf de cadeautjes gaan inpakken en uitdelen, maar uiteraard kijken wij als raadsleden kritisch mee aan wie ze dat gaan doen", aldus Hanneke van de Gevel die samen met Francine Horn en Manuela Bijl vanavond het woord voerde tijdens de Algemene Beschouwingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant