Afbeelding

Groenzoom en Bergboezem feestelijk geopend

Actueel 160 keer gelezen

Zaterdag  25 juni was de officiële opening van het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom en van de Bergboezem, een opvanggebied voor overtollig regenwater, achter Oude Leede.

De Groenzoom is een gebied met 560 hectare groen, water en recreatieve voorzieningen tussen Berkel en Pijnacker. Er is jaren gewerkt aan deze groene buffer. Vooral de provincie Zuid-Holland heeft zich er sterk voor gemaakt, in samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

De officiële opening van De Groenzoom vond plaats op het (werk)terrein langs de Kleihoogt in Berkel en een uurtje later was de opening van de vernieuwde Bergboezem. Daarbij is ook het hoogheemraadschap Delfland nauw betrokken geweest. De Bergboezem kan nu nog meer water opvangen. Vorige week werd daar nog gebruik van gemaakt na de overvloedige regenval in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni.

In de Goed Wonen-bijlage in de Heraut en de Telstar/Eendracht van komende woensdag meer over de Groenzoom, de Bergboezem en de festiviteiten van afgelopen zaterdag. (foto Trees Borkus)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant