Afbeelding

Klimaatpenning voor Ammerlaan The Green Innovator

Actueel 375 keer gelezen

Ammerlaan The Green Innovator, een kwekerij van groene planten aan de Nootdorpseweg in Pijnacker, heeft vandaag de Klimaatpenning ontvangen.

De jury, met onder anderen voorzitter Ed Nijpels en prinses Laurentien, nomineerde eerder drie personen en drie organisaties. Ruim honderd opiniemakers en deskundigen op het gebied van klimaat en energie, die vandaag aanwezig waren op de HIER Klimaatborrel in Utrecht, bepaalden de uiteindelijke winnaars via een live stemming. De HIER-klimaatpenningen zijn een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau, die vandaag ook haar tienjarig bestaan viert. 

Ammerlaan The Green Innovator levert als eerste in Nederland via glastuinbouw aardwarmte aan 470 appartementen in de wijk Pijnacker Noord. Met de overstap van gas naar aardwarmte wordt 95 procent CO2 en 54 procent NOx bespaard.

Op het aardwarmtenetwerk, dat zo ontworpen is dat in de toekomst meerdere duurzame warmtebronnen kunnen worden aangesloten, zijn inmiddels een tiental tuinders aangesloten. 

Ook was er een prijs voor Robin Berg van LomboXnet. Hij ontwikkelde en realiseerde in de wijk Lombok in Utrecht het eerste netwerk van slimme laadpalen ter wereld dat lokaal opgewekte zonne-energie opslaat in elektrische auto's.

De HIER klimaatpenningen worden ieder jaar uitgereikt aan een persoon en een organisatie die de oplossing van het klimaatprobleem écht een stap dichterbij brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant