Afbeelding
Morgen en zondag jaarmarkt in Pijnacker.

Dit weekend Jaarmarkt en Groenzoom

Actueel 47 keer gelezen

Zaterdag 25 en zondag 26 juni is in het centrum van Pijnacker de Jaarmarkt.  Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag juni van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Er zullen 200 kramen bezet zijn met van alles, ook met culinaire zaken. Voor de kinderen zijn er allerlei attracties. Vroeger stond de braderie/jaarmarkt garant voor storm en regen. De laatste jaren valt het mee en morgen is de kans op zon groter dan de kans op regen. Ook de voorspelling voor zondag is niet slecht.

Morgen,  zaterdag 25 juni, is het ook feest in het groene gebied tussen Pijnacker en Berkel. De Groenzoom en Bergboezem worden feestelijk geopend. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn in het hele gebied sportieve en leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Kinderen kunnen kano varen, treintje rijden, een vissenspel spelen, vogels spotten, met een Westlandse vlet varen, rondrijden in een huifkar of op excursies gaan over water, vismigratie, natuur- en cultuurhistorie. Er zijn ook leuke workshops. Iedereen kan even bijkomen in de diverse theetuinen en horecagelegenheden. De folder met informatie over de activiteiten is via lokale kranten en basisscholen verspreid, maar ook te vinden op de website:

degroenzoom.nl.

Groenzoom is een recreatie- en natuurgebied van 560 hectare op de grens van gemeenten Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Het gebied heeft het open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling van water, rietlanden graslanden en veel bruggen, waar bewoners van de natuur kunnen genieten.

De Bergboezem Berkel is onderdeel van De Groenzoom en een belangrijke schakel voor de waterkwaliteit en het bergen en afvoeren van overtollig water in de polder Berkel. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de waterberging geoptimaliseerd en vergroot. De Bergboezem Berkel kan ingezet worden als waterberging, maar is daarnaast ook een prachtige polder voor natuur en weidevogels. Deze week werd de vernieuwde Bergboezem voor het eerst benut voor het opvangen van overtollig water.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant