Afbeelding

Mogelijk explosieven gevonden langs A12

Actueel 109 keer gelezen

Nootdorp - Er zijn mogelijk twee explosieven gevonden uit de Tweede Wereldoorlog langs de A12, meldt de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp aan Telstar Online. Er is geen direct gevaar voor omwonenden.

De twee vliegtuigbommen liggen langs de snelweg A12 tussen Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. De objecten zijn ontdekt op vijf en 7,5 meter diepte in het grondwater langs de Roeleveenseweg. Maandag wordt onderzocht of het daadwerkelijk om explosieven uit de oorlog gaat. Als dit zo is dan worden de explosieven door de Explosieven Opruimings Dienst ontmanteld. Dit zou gaan gebeuren in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli en de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli, aldus de burgemeester.

Image and video hosting by TinyPic

Afsluiting
Tijdens de werkzaamheden wordt het omliggende gebied tussen 22.00 uur en 07.00 uur in een straal van maximaal 500 meter afgesloten voor alle verkeer, mensen, huisdieren en vee. Ook de snelweg A12 en de spoorlijn zal dan worden afgesloten. De RandstadRail zal wel kunnen blijven rijden. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp worden elf huizen ontruimd, in Zoetermeer hoeft dit niet. Desbetreffende bewoners van de 's-Gravenweg en Langelandseweg zijn vandaag via onderstaande brief op de hoogte gebracht.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant