Foto: avantipijnacker/FB
Foto: avantipijnacker/FB

Auke van Gemert nieuwe trainer Avanti 2

Sport 326 keer gelezen

Pijnacker - Korfbaltrainer Auke van Gemert volgt na het zomerreces Christie van Wijk en IJsbrand Dijkshoorn op als trainer/coach van Avanti 2 en assistent van hoofdtrainer Erwin van der Putten.

De pas 21-jarige inwoner van Dordrecht zit het trainersvak al van jongs af aan in het bloed. Vanaf zijn 14e traint hij jeugdteams. De reserves van Avanti worden zijn eerste seniorenteam. "Een grote, maar ook mooie stap", typeert hij zijn nieuwe baan. "Dat spelers ouder zijn dan ik ben, zie ik niet als een probleem. Het belangrijkste is dat spelers het gevoel hebben dat ze iets van mij kunnen leren en dat ik ze waardeer en in hun waarde laat."

Voor hij bij Avanti tekende, sprak Auke van Gemert uitgebreid met de spelersgroep. "Dat was even aftasten. Normaal heb ik jongere spelers tegenover me en zij een oudere trainer. Maar het werd al snel een ontspannen gesprek en het bleek dat de groep ervoor open stond en vertrouwen had."

Maarten-Kees van Breukelen, namens de Technische Commissie van Avanti: "De terugkoppeling van het gesprek met de speler hebben we met Auke en Erwin besproken. Dat gesprek heeft ons vertrouwen gesterkt dat we er samen een mooi seizoen van kunnen maken."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant