Afbeelding

John de Letter verricht Houdini-act

Sport 68 keer gelezen

Pijnacker - In maart stond DSVP met zoveel punten achter op de nacompetitie plekken dat het een reële optie was dat DSVP zou degraderen. In de afgelopen weken is alles opzij gezet om juist dit te voorkomen en zo belandde DSVP in de promotie-degradatie duels tegen Duindorp, na de 2-2 bij DSVP mocht nu Duindorp worden bezocht.

De wedstrijd werd de eerste 10 minuten gedicteerd door Duindorp, dat beter uit de startblokken verscheen. Het alerte keepen van Tom Bénard voorkwam veel ellende. Na deze openingsfase kwam het spel steeds meer onder controle van DSVP en leek Duindorp steeds meer de counter te kiezen.

In de 15e minuut werd Tom Bukman aangespeeld hij dolde twee verdedigers en bracht de bal bij Chris van Egmond die de Duindorp Keeper veraste met zijn schot en zo de 0-1 maakte. DSVP koos steeds meer voor de aanval, zo kon Jim Jense alleen opstomen naar de keeper van Duindorp, maar door het onderuithalen van Jim werd deze kans DSVP ontnomen en ontving Duindorp de rode kaart voor het onderuit halen van een doorgebroken speler. Dan lijkt het makkelijker te worden maar dat werd het niet, uit het niets wist Duindorp de 1-1 te maken. Tevens de ruststand.

In de tweede helft loerde DSVP op de kansen en zo kwam de bal wederom via Tom Bukman bij Mathijs van Horssen, hij gebruikte zijn lengte ten volle door hard en geplaatst in het doel te koppen, 1-2. Duindorp moest nu voor alles of niets gaan, dit leverde nogal wat gele kaarten op maar de verdediging van DSVP hield stand. Hoewel de laatste minuten vol spanning nog twee goede kansen opleverde voor Duindorp bleef het echter bij deze stand, eindstand 1-2. Hierdoor blijft DSVP in de 3e klasse, en hoopt men volgend jaar op een hogere plek te eindigen in de competitie.