Groente en fruit was voor de Voedselbank Delft.
Groente en fruit was voor de Voedselbank Delft.

Albert Heijn Nootdorp tien dagen dicht

Actueel 300 keer gelezen

Nootdorp - Gesloten? Verbouwing? Nou succes dan maar? Veel klanten stonden raar te kijken, gistermiddag rond vijf uur, toen ze op de automatische piloot de Appie in Nootdorp binnenliepen.

Supermarktmanager Marco Schouten vertelde met een glimlach dat de zaak gesloten was voor een verbouwing en dat op dinsdag 7 juni de winkel weer feestelijk open gaat. De supermarkt krijgt een facelift en zal mooier en ruimer uit de verbouwing tevoorschijn komen.

Padhoofden
Terwijl Marco klanten te woord staat en zijn verhaal vertelt aan de Telstar/Eendracht, zijn achter hem tachtig mensen bezig de winkel leeg te ruimen. Naast ruimers zijn er runners die de karren wegrijden en padhoofden die de boel coördineren. Het gaat in een razend tempo. Even is nog de vraag of ergens nog een klant rondzwerft, maar nee hoor: iedereen is weg en nieuwe komen er niet meer bij. Kassa's en pin werken al niet meer.

Kim en Dewi van Jumbo komen even een kijkje nemen. Door de opruimdag van Albert Heijn hadden ze het deze donderdag relatief rustig, maar nu breekt de drukte los: iedereen gaat naar Jumbo of naar Lidl. De Lidl gaat zaterdag 28 mei voor een tijdje dicht voor een verbouwing, dus komende week is alleen Jumbo open. "Wordt een gekkenhuis. We hebben alles dubbel ingekocht", zegt Kim.

Voedselbank
Jumbo is van 28 juni tot 13 juli dicht voor een grote verbouwing/uitbreiding, dus dan krijgt Albert Heijn het heel druk. Zoals het de laatste dagen in de oude winkel heel druk was vanwege de talloze aanbiedingen waar heel veel klanten op af kwamen. Daardoor hoeft er relatief weinig te worden afgevoerd naar het distributiecentrum: op de karren staat al aangegeven in welk nieuwe pad de spullen straks terugkeren. De overblijvende groenten en fruit zijn voor de mensen van de Voedselbank Delft en omstreken die rond half zes komen binnenrijden met hun boxen en karren.

Kortom: het was donderdag een drukte van belang in winkelcentrum Parade waar straks bijna alle panden weer worden benut. "En dat is een hele goeie zaak", zegt Marco Schouten die ondanks de enorme drukte rust en controle houdt. Je bent niet voor niets al vanaf 1987 werkzaam bij Albert Heijn!

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant