Junior Lara Klompé scoort de gelijkmaker (foto Vincent Lorist).

Handbaldames slepen punt uit duel

Sport 142 keer gelezen

Rotterdam - Dames 1 van Oliveo Handbal speelde zondag 8 mei met 23-23 gelijk in het uitduel tegen Roda. In de eerste helft moest Oliveo na tien minuten een achterstand van 6-2 wegwerken. Gedurende een sterke fase lukte dat vrij snel en dankzij Sophie de Jong kwam Oliveo op een 6-7 voorsprong. Roda profiteerde daarna van fouten in de verdediging, waardoor het vlak voor rust 9-7 was. Verena ten Hacken en Lara Klompé brachten de ruststand op 9-10.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Roda zette aanvankelijk de toon en gaf keepster Elmira Smits regelmatig het nakijken met lage schoten. Oliveo kwam niet tot scoren, maar bij 16-13 keerde de wedstrijd. Sabrina van Kester en Shanna Némethy hadden een flink aandeel in de scores en het team van coach André de Waal kwam op een 19-20 voorsprong. Na 21-22 kwam Roda terug met 23-22, maar in de laatste secondes verzilverde jeugdspeelster Lara Klompé alsnog een strafworp. Sabrina en Verena waren elk met vijf treffers het beste op schot.

Heren A1
Het NK is zaterdag 7 mei voor Heren A1 teleurstellend verlopen met slechts één punt uit vijf wedstrijden. Oliveo speelde gelijk tegen Aalsmeer, maar verloor de overige vier wedstrijden met kleine verschillen. Het is op zich al een mooi resultaat dat het jonge team van coach Bas Waasdorp zich mocht meten met de sterkste teams van Nederland. Het is een mooie ervaring rijker. In de strijd om de Ruud Adema Bokaal won HA1 met 14-35 de kwartfinale van Westlandia en bekert verder.

Topgroep
Oliveoscheidsrechters Gerben Renes en Ilja van Driel hoorden na hun optreden op het NK in Amsterdam dat zij promoveren naar de Topgroep van scheidsrechters. Ze fluiten voortaan als koppel op het niveau van de eerste divisie. Oliveo Handbal is trots op hen.