Vreugde bij OLIVEO na een treffer. Beelden: David Dilling
VIDEO

Podiumplek zonder tastbare prijs frustreert OLIVEO

Sport 86 keer gelezen

Ook in 3c zit het seizoen erop. Althans voor de ploegen die geen recht op nacompetitie (voor promotie of degradatie) hebben waartoe OLIVEO behoort. Want ondanks of eigenlijk dankzij de stabiele lijn van de ploeg qua behaald aantal punten per periode (16 in de eerste periode, 16 in de tweede periode en 18 in de derde periode), zit er geen nacompetitie in voor de Pijnackenaren.

Er was nog een klein sprankje hoop. De manschappen van trainer De Mooij moesten winnen van naaste belager Hillegersberg en concurrent HOV moest punten laten liggen in Bodegraven op bezoek bij ESTO. Zowel OLIVEO als HOV wonnen waardoor het kan gebeuren dat de eerstgenoemde op de derde plaats eindigt (op maar twee punten van kampioen Antibarbari) zonder recht op nacompetitie.

Hillegersberg bleek gedurende de derde periode in vorm en had reeds achttien punten behaald in acht wedstrijden. De equipe van trainer De Mooij was dus op de hoede voor de grillige bezoekers uit Rotterdam. In de eerste fase van het duel bleek ook dat de aanvallend ingestelde ploeg vandaag was gekomen voor een overwinning. Twee hachelijke momenten voor het doel van Duijvestijn werden niet afgestraft door de bezoekers waardoor de brilstand gehandhaafd bleef.

Vlak hierna kwam OLIVEO eenvoudig op 1-0. Een aanval over rechts werd afgeslagen maar de poging van de bezoekers om uit te verdedigen belandde precies bij Guy Luscuere in de voeten. Hij controleerde de bal nog via een Hillegersberg speler en schoof 'm in de hoek. Na pogingen van wederom Luscuere en Jeffrey Paanakker was het rechtsbuiten Niels Bentvelzen die de marge op twee bracht voor OLIVEO. Bentvelzen kon alleen op de doelman af nadat Robin Hoogland een mooie steekpas verzorgde. De flegmatieke aanvaller faalde niet en prikte in de korte hoek raak. Duijvestijn hield OLIVEO tussendoor met twee goede reddingen op de been. Nadat een doelpunt van topscoorder Wessel Kleij nog werd afgekeurd en Hoogland een volley vlak voorlangs schoot was het tijd voor de rust met een 2-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Slaap
Hillegersberg was blijkbaar wat in slaap gesust tijdens de rust want binnen no-time na de hervatting stond het 3-0 voor de thuisploeg. Kleij beproefde zijn geluk van afstand en de rebound kwam in de voeten bij Bentvelzen die daarmee zijn tweede van de dag en 14e van het seizoen aantekende.
Zoveel als er gebeurde in de eerste helft, zo weinig was er te zien tijdens het tweede bedrijf. Zeldzaam hoogtepunt kwam van Hillegersberg dat de aansluitingstreffer scoorde via een mooie aanval door de as van het veld. Echt spannend werd het na deze treffer niet meer, ook dankzij Duijvestijn die een mooie vrije trap nog onder de lat vandaan tikte. De laatste kans van het duel was voor de ingevallen Voois die van dichtbij voorlangs schoot.

Lege handen
En zo staat OLIVEO met lege handen na een redelijk stabiel seizoen. Feit is dat er te veel punten verloren gingen om mee te dingen om de titel. Aan de andere kant: net als vorig seizoen is de afstand tot eremetaal maar twee punten. Ondanks de derde plaats heeft de ploeg uit Pijnacker geen periode verworven waardoor er geen verlenging van het seizoen komt en dus ook geen felbegeerde promotie naar de 2e klasse. Het team kan zich op gaan maken voor een lange zomerstop. In augustus wordt de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 weer gestart. Hopelijk tot dan!

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Van der Pol), Hoogland (Voois).