Anneleen Kolenbrander scoorde het achtste doelpunt van Avanti.

Avanti vervult sportieve plicht

Sport 415 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti heeft met 19-18 gewonnen van het in degradatienood verkerende Sporting Delta uit Dordrecht. Na een 9-11 achterstand bij de rust zorgde het schotvermogen van Rick van den Blink en Jordi van Zuidam ervoor dat de punten in Pijnacker bleven.

Twee 17-jarige speelsters uit de Avanti-junioren maakte deze wedstrijd hun debuut in het eerste. Zowel Anneleen Kolenbrander als Kirsten Tuinder bekroonde hun debuut met een doelpunt. Verder kon Avanti gelukkig beschikken over routinier David Post die de woensdag voor de wedstrijd de gelukkige vader is geworden van zoon Giel.

Het onderaan staande Sporting Delta vocht voor één van zijn laatste kansen om degradatie te ontlopen en had de hoop om bij Avanti punten te sprokkelen. De ploeg uit Pijnacker had na het verlies vorige week in Eindhoven tegen DSC geen zin om voor eigen publiek weer punten te morsen en besliste in de tweede helft de wedstrijd in haar voordeel.

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (6), Manon Ballings (2), Anneleen Kolenbrander, David Post, Thomas Reijgersberg, Nikki van Trigt en Kirsten Tuinder.